Protiv pušenja
0

Alicia Keys odbila sponzorstvo Philip Morrisa

Sarajevo-x.com
Američka soul i R&B pjevačica je odbila sponzorstvo duhanske indstrije za njen koncert u Indoneziji. Na taj način je postavila dobar primjer svim ostalim muzičkim izvođačima da podrže američku kampanju "Tobacco-Free Kids".

Prema pisanju američkih medija, soul diva je zahtijevala povlačenje sponzorstva kada je vidjela da su plakati za njen koncert koji će se održati u četvrtak u Džakarti, štampani sa logom kompanije Philip Morris koja se bavi proizvodnjom cigareta.

Predsjednik jedne američke organizacije protiv pušenja Matthew L. Myers je dao izjavu za javnost u kome hvali pjevačicu Aliciu Keys i apeluje na druge muzičare da slijede njen primjer.

"Pozdravljamo gospođicu Keys što je poduzela hitne mjere kako bi se ogradila od industrije za proizvodnju cigareta i time spriječila da se njeno ime, imidž i talenat koriste za prodaju cigareta maloljetnicima," navodi Myers.

"Značajno je da su duhanska kompanija Philip Morris i promotori koncerta na vrijeme prekinuli suradnju. Također pozivamo sve duhanske kompanije da odmah prekinu sva sponzorstva i promocije ove vrste."

"Ja se uvijek borim za zdravlje i dobrobit ljudi i djece širom svijeta, te nikada ne bih ni na koji način podržavala pušenje, "objasnila je Keys.

Alicia Keys je dobitnica brojnih nagrada, a između ostalog i 11 Grammyja. Mlada umjetnica je uključena u humanitarni rad i svjetska je ambasadorica neprofitabilne organizacije "Keep a Child Alive". Ova organizacija osigurava lijekove za afričku djecu i njihove porodice oboljele od HIV virusa.