Sin tekstopisca Geronima
23

Alen Šenkovski krenuo očevim stopama: Predstavio pjesmu "Muzej izgubljenih duša"

N. O.
Sin poznatog tekstopisca Geronima, Alen Šenkovski, oformio je heavy metal bend sa kojim je publici predstavio novu pjesmu "Muzej izgubljenih duša".

Šenkovski se godinama bavi heavy metal muzikom i bio je dio nekoliko sastava, a sada je oformio svoju grupu u kojoj je spojio članove "Crvene jabuke" i "Divljih jagoda".

Grupu uz njega čine: vokal Žanil Tataj Žak, bubnjar Adrian Borić te bass gitarista Krešimir Kaštelan.

Nedavno su objavili spot i najavni singl za istoimeni album "Muzej izgubljenih duša", za koji je tekst pisao upravo Geronimo, dok je Alen autor muzike.

"Geronimo nam je veliki adut sa tekstovima. Dejan Orešković je radio miks, a John Davis mastering u Metropolis studiju u Londonu", kazao je Šenkovski.

Dodao je i kako ih je podržao i Dražen Žerić te kako misli: "da bi tako i trebalo da bude, da se muzičari međusobno podržavaju, jer je ionako malo rokenrola na sceni".

Spot za "Muzej izgubljenih duša" u saradnji sa Alenom je radio Dalibor Mrdić i Invenio films, a zajedno potpisuju scenarij videa.

"Imat ćemo još spotova i lyrics videa, tako da bi do kraja godine trebalo biti više od pola albuma gotovo. Sve zavisi od situacije sa koronom i koliko će nam sve ići na ruku", kaže Šenkovski.

Želja mu je saradnja sa još muzičara i vrsnih instrumentalista iz BiH, ali i regiona.

"Želio bih napraviti neku kolaboraciju gitarista, gdje bi bili Emir Hot, Dragomir Herendić Dragianni, Muris Varajić, Damjan Pejčinoski iz Makedonije...", ističe Alen.