Hiljade ljudi na trgu
45

Alen Islamović održao odličan koncert u Tuzli, bezvremenskim hitovima publiku vratio u lijepu prošlost

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Jedna od najvećih muzičkih zvijezda sa naših prostora Alen Islamović, večeras je održao sjajan koncert na Trgu slobode u Tuzli. Veliki broj građana skupa sa nekadašnjim pjevačem najpopularnije grupe bivše Jugoslavije Bijelo Dugme te Divljih Jagoda prisjetio se bezvremenskih hitova.

Nekoliko hiljada Tuzlaka večeras se okupio na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini kako bi uživali u odličnim Islamovićevim interpretacijama, koje pamte sve generacije. Ove noći zapravo je počelo lagano zagrijavanje za noćne sate nedjelje, kada svi skupa ulazimo u novu, 2024. godinu.

Nerijetke ovacije prisutnih odzvanjale su trgom, a one nešto starija publika muzičkim taktovima se vratila u ranija vremena koja su ostala upamćena upravo po grupama u kojima se Islamović nalazio.

Večerašnji koncert održan je u okviru manifestacije Zima u Tuzli, a koja je svim posjetiteljima na veoma lijep način upotpunila decembarske dane, a posebno noći.

Iz Turističke zajednice Tuzle za Klix.ba su kazali da je od 15. decembra do danas organizirano devet muzičkih nastupa, u okviru kojih su publiku zabavljali Džejla Ramović, Perpetuum Mobile, tamburaški sastav La Banda, grupa Retro, Tajni gaz (Tribute to Đorđe Balašević), Jazz bend Dušana Petrovića, tuzlanski TNT bend te DJ Daki.

"Pored ovih koncerata imali smo dječije viteške igre, zatim dane vikenda ispunjene dječijim zabavnim programom u dnevnim satima, organizirali smo druženje sa kuharom Mirzom Nišićem te smo obilježili atolički Božić. Svi pobrojani događaji su privukli veliki broj posjetilaca i mi smo izuzetno zadovoljni i odzivom naših građana, ali i posjetom gostiju iz susjednih država", kazala je za Klix.ba direktorica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Iz Turističke zajednice navode da ih je posebno obradovao dolazak bosanskohercegovačke dijaspore, izrazivši nadu u povećanje broja u predstojećem novogodišnjem vikendu. Prema programu, sutra na Trgu slobode će nastupiti Divanhana, dok je za subotu najavljen disco party sa DJ Soulom.

"To je odlična uvertira u nedjelju i javni doček Nove godine, za kojeg smo sigurni da će biti jedan od najboljih u regionu", poručuju iz tuzlanske Turističke zajednice.

A kada je riječ o javnom dočeku Nove godine, svi oni koji nedjelju uvečer odluče provesti u Tuzli bit će u prilici uživati u koncertu Bajage i Instruktora, koji će ih svojim hitovima uvesti u 2024..