Nastupa u Slogi
0

Alen Hrbinić pred sarajevski koncert: Jedva čekam petak i da izađem na binu

Klix.ba
Alen Hrbinić je sa bendom u posljednjim danima intenzivno radio na pripremi repertoara za sarajevski koncert.

Naš pjevač će u petak, 6. oktobra, nastupiti u klubu Cinemas (bivša Sloga), a početak svirke je zakazan za 21 sat. Na bini popularnog sarajevskog okupljališta pored Hrbinića bit će bend koji čine Lordan Muzaferija, Sayid Rezić, Boris Šikuljak i Ismet Ćosić.

"Uvijek je najteže pjevati u svom gradu i pred sarajevskom publikom. Imam tremu, ali pozitivnu, i jedva čekam da izađem na binu. Muzika je moj život i velika ljubav i mislim da se to vidi u mojim pjesmama. Ovo mi je najvažniji koncert u karijeri i sigurno da ću dugo pamtiti 6. oktobar 2023. godine. Pripremili smo zanimljiv repertoar sa energičnim pjesmama. Petak je idealan dan za koncert i nadam se da se vidimo u klubu Cinemas u što većem broju", rekao je.

Alen je nedavno sa pjesmom "Noćima" na Ohridfestu - Ohridski Trubaduri osvojio nagradu stručnog žirija, a nakon sarajevskog koncerta nastavlja raditi na novom albumu.

"Već sam objavio četriri - pet pjesama sa spotovima s novog albuma i sada ćemo to u narednom periodu lijepo zaokružiti. Nisam još siguran da li će album biti objavljen krajem ove ili početkom naredne godine", naveo je.

Pored festivala na Ohridu, Hrbinić je učestvovao i na ovogodišnjem izdanju CMC festivala, koji se održavao u Vodicama u Hrvatskoj, gdje je izveo "Broj bez imena", pjesmu koju potpisuje Faruk Buljubašić Fayo. Koncert u klubu Cinemas će na najljepši način zaokružiti uspješnu muzičku godinu za Alena.