Bh. pjevač
291

Alen Hrbinić osvojio specijalnu nagradu žirija na festivalu Ohridski trubaduri

L. R.
Alen Hrbinić (Foto: Press)
Alen Hrbinić (Foto: Press)
Bh. pjevač Alen Hrbinić je na Ohrid festu - Ohridski Trubaduri osvojio specijalnu nagradu stručnog žirija za pjesmu "Noćima".
U takmičarskom dijelu festivala koji se održavao 1. i 2. septembra, učestvovalo je 15 takmičara sa Balkana, a u revijalnom dijelu programa nastupili su i Dado Topić i Neda Ukraden.

"Drago mi je što sam nakon CMC festivala učestvovao na Ohridfestu i na najbolji način predstavio sebe, ali i Bosnu i Hercegovinu. Izveo sam kompoziciju 'Noćima' koja će se naći na mom novom albumu. Muziku je radio Darko Tasev, dok je tekst moje djelo", rekao je Hrbinić.

Alen Hrbinić (Foto: Press)
Alen Hrbinić (Foto: Press)

Ovaj pjevač ostat će na Ohridu još nekoliko dana kako bi snimio nove spotove. On je samo ove godine objavio tri singla: "Nema nama nazad", "Broj bez imena" i "Ljubavi stare".

Pored novih pjesama i festivala na Ohridu, Alen Hrbinić učestvovao je i na ovogodišnjem izdanju CMC festivala, koji se održavao u Vodicama u Hrvatskoj, gdje je izveo jednu os d svojih novih pjesama "Broj bez imena", koju potpisuje Faruk Buljubašić Fayo, dok je aranžman djelo ekipe Hayat Production.