Muzika
0

Aleksandra Radović u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
Pjevačica, kompozitor i tekstopisac, Aleksandra Radović, u petak 15. januara 2010. godine ponovo će počastiti publiku Coloseum Club-a svojom muzikom, tekstovima i jedinstvenim glasom.

HItovi poput "Čuvam te“, "So u moru“, "Nema te žene“... samo su jedan od razloga zbog kojih ova izuzetna beogradska pjevačica puni koncertne dvorane u cijelom regionu!

Ulaz za ovaj koncert je 20 KM, a rezervacija mjesta u Areni uz konzumaciju hrane i/ili pića 40 KM.

Aleksandra Radović je rođena je 10. septembra 1974. godine u Bogatiću u Srbiji.

Završila je Nižu muzičku školu u Bogatiću 1989. godine odsjek harmonika i odsjek solo pevanje u Nižoj muzičkoj školi u Šapcu.

U 2000. godini se prvi put javno pojavljuje na festivalu "Sunčane skale“ u Herceg Novom gde je nastupila sa pjesmom "Bori se“.

Prvi uspjeh postiže 2003. nastupom na istom festivalu sa pjesmom "Kao so u moru“ (autora Aleksandre Milutinović) gdje osvaja Srebrnu sirenu - 2. mesto. Od tog trenutka kreće ozbiljno njena karijera. Nakon dva mjeseca, iste godine, objavljuje svoj debi album (Bez naziva) u okviru izdavačke kuće City Records. Na svom prvom albumu bila je autor muzike i teksta za šest kompozicija i postaje član SOKOJ-a. Kao autor se oprobala i za druge izvođače (Koktel bend, Trio pasaž, Ivana Popović i dr. Za svoj prvi album dobija odlične kritike i izbija na sam vrh muzičko-estradne scene sa 6 osvojenih nagrada

Drugi po redu album "Dommino“ izašao 25. jula 2006.god. u izdanju izdavačke kuće City Records. Slijedeće godine izlazi i spot za pjesmu "Zagrli me“. Album je imao još mnogo hitova među kojima su i "Čuvam te“, "Zažmiri“, "Ne verujem da me ne voliš“ i druge. U maju 2006. godine organizuje svoju školu pjevanja pod imenom Škola Pop Muzike Aleksandre Radović u kojoj radi sa talentovanim mladim ljudima.

Njen treći album izašao je junu 2009. godine pod nazivom "Žar ptica".

Naziv albuma "Žar ptica” ima višestruko značenje. S obzirom na to da žene čine veći dio njene publike, poistovjetila je sebe i njih sa Žar pticom, regeneracijom, stvaranjem novog života, i sa činjenicom da žena iz životnih nedaća izlazi još jača, snažnija i da zna šta želi.

Aleksandra je napisala i komponirala četiri pjesme sa ovoga albuma.

Na samom albumu se mogu čuti primjese r’n’b, fado muzike, tanga, a osim brojnih suradnika na albumu nalazi se i Arsen Dedić, koji je za nju napisao jednu pjesmu.