Muzika
0

Aleksandra Radović na mini turneji po BiH

Sarajevo-x.com
"Aleksandra Radović on Stage" naziv je mini turneje ove pop pjevačice u sklopu koje će svojim glasom i pjesmama obradovati publiku u Bosni i Hercegovini.

Aleksandra će sa svojim bendom održati koncerte u tri bosanskohercegovačka grada i to: Banja Luka – 29. juni, Kastel, Sarajevo – 04. juli, Dom mladih i Tuzla – 06. juli, Bosanski kulturni centar.

Aleksandra Radović je muzičko obrazovanje počela sticati jos 1983. godine. Nakon završene niže i srednje muzičke škole, upisuje Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, gdje je diplomirala na odsjeku opšte muzičke pedagogije. Kao studijski muzičar počinje raditi 1997. godine, a u međuvremenu, postaje jedan od najtraženijih pratećih vokala u tadašnjoj SCG. Prvi put se javno pojavljuje na festivalu “Sunčane skale” u Herceg Novom, 2000. godine, gdje je nastupila sa pjesmom “Bori se”, a 2003. godine, na istom festivalu postiže veliki uspjeh, osvaja drugo mjesto, sa pjesmom “Kao so u moru”. Od tog trenutka njena karijera kreće uzlaznom putanjom.

Nakon dva mjeseca, iste godine, objavljuje svoj debi album “Bez naziva”, na kom uzima učešće kao autor muzike i tekstova za šest kompozicija. Za svoj prvi album dobija odlične kritike i izbija na sam vrh muzičke scene. Sa albuma se izdvajaju pjesme: “Još danas”, “Ako nikada”, “Nema te žene”, “Kao so u moru”, “Laž”.

Trenutno promoviše svoj drugi po redu album “Dommino” i priprema pjesme za novi album, pod producentskom palicom čuvenog Nikše Bratoša, sa kojim je i ranije sarađivala. Poznata i kao borac za kvalitet i povratak prave pop muzike na ove prostore, osnovala je i svoju školu pjevanja pod imenom “Škola pop muzike Aleksandre Radović” u kojoj radi sa talentovanim mladim ljudima.

Vezani članci