Muzika
0

VIDEO / Al'Dino prvi put u klubu Coloseum

Sarajevo-x.com
Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih kantautora zabavne i etno-pop muzike, Al'dino, po prvi put nastupit će u klubu Coloseum.

Bh.javnost već dobro poznaje njegov stil muziciranja. Al'dino je jedan od predstavnika novog pravca u bosanskoj zabavnoj i pop muzici. Ovaj pravac uz klasični šlagerski aranžman kombinira etno pop prizvuk bosanskog i balkanskog podneblja.

1998.godine snimio je prve pjesme za prvi solistički album "Odlaziš",a istoimena pjesma postaje veliki hit u BiH, tada njegova karijera kreće uzlaznom putanjom.

Ovaj umjetnik se već nekoliko puta predstavljao na domaćim festivalima, a par puta učestvovao je i na nacionalnom Izboru za Pjesmu Eurovizije u Sarajevu.

Iza sebe ima već četiri albuma, i pjesme sa sva četiri naći će se na repertoaru u klubu Coloseum.

Dobitnik je prestižnih nagrada “Davorin" i "Gran Prix radijskog festivala BiH", osvojio je i osam bh. Oskara, a neke od nagrada ga tek čekaju.

Ulaz za ovaj događaj je 5 KM, a rezervacija mjesta u Areni sa konzumacijom hrane i/ili pića 15 KM.

Pošaljite ključnu riječ AL'DINO na broj telefona 091 31 17 04 i osvojite vip mjesta za dvije osobe za koncert ili jednu od utješnih nagrada. Cijena poruke 0,35 KM (bez PDV-a).

Poruke možete slati sve do samog datuma događaja, tačnije 20.09. i to do 12:00 sati.