Muzika
0

Album Britney Spears - njena karta za povratak?

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Pjesma Britney Spears "Gimme more" ušla je na listu od Top 10 u SAD-u, a njen album "Blackout" dobija sve bolje kritike, možda bolje čak i od onih za prethodne albume. Mnogi se slažu da bi to mogla biti njena karta za povratak jer je javnost zasićena njenim skandaloznim životom koji je u posljednje vrijeme imao samo silaznu putanju.

Na novom albumu Britney Spears nalazi se pjesma "Piece of me" u kojoj dvadesetpetogodišnja pjevačica priznaje da tekuća godina nije bila najbolja u njenom životu, a o sebi govori "I'm Mrs. Bad Media Karma, another day another drama", izvijestio je Associated Press.

Britney je u posljednje vrijeme postala sinonim za zvijezde čije se sjaj ugasio i koja sada samo pokušava vratiti se na ono što je nekada imala. Ipak, neki kritičari se slažu da je "Blackout" veoma dobar album i da bi mogao biti njena odskočna daska.

"Najveći problem Britney Spears jeste što je javnost više zainteresirana za njen privatni život nego za njene pjesme. Ovaj album je njena šansa da pozornost skrene na muziku", izjavio je izvršni urednik magazina Rolling Stone, Joe Levy.

"Mnogo je ljudi i prezasićeno informacijama o njenom privatnom životu i sada želi čuti nešto od njene muzike", rekao je Nate "Danja" Hills koji je napisao pet pjesama za "Blackout".