Muzika
0

Album bh. grupe Velahavle u svjetskoj distribuciji

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački bend Velahavle sa svojim debi-albumom Reconnect, odnedavno se nalazi u svjetskoj distribuciji putem online shopa Juno.

Ovaj online shop i distributer dance muzike, inače najveći te vrste u svijetu, ponudio je sarajevskom bendu priliku da se Reconnect nađe u njihovom respektabilnom katalogu.

Tako će zainteresovani iz svih krajeva svijeta moći čuti audio semplove sa prvijenca grupe Velahavle, a onda i kupiti neku od pjesama ili čitav album, u digitalnom formatu.

Cijene pjesama variraju shodno nivou audio kvaliteta digitalnog formata, a kreću se od 0,99 do 1,99 funti za jednu pjesmu, te od 5,99 do 9,99 funti za kompletan album.

Vela Havle je tako postao prvi bh. proizvod koji je doživio svoju promociju na ovom, dobro poznatom mjestu za nabavku kvalitetne muzike.

To je ujedno i priznanje kvaliteta materijala zabilježenog na Reconnect-u, za koji je pored sarajevske četvorke odgovoran i producent albuma, britanac Kemal. On bi, prema najavama članova benda, trebao producirati i naredni album Velahavle, na kojem se intenzivno radi već par mjeseci.

Reconnect je postavljen u sekciju Downtempo.