Počast velikoj divi
0

Album Amy Winehouse bit će objavljen u decembru

Sarajevo-x.com
Amy Winehouse (Foto: AP)
Amy Winehouse (Foto: AP)
Neobjavljeni album preminule Amy Winehouse bit će izdat samo nekoliko mjeseci nakon njene smrti. Prodaja albuma po imenu Lioness: Hidden Treasures pomoći će finansiranje organizacije koja je osnovana nakon što je pjevačica preminula u julu.

Album se sastoji od novih pjesama i obrada, uključujući i neke od jazz klasika. Producenti Salaam Remi Gibbs i Mark Ronson su skupili dovoljno materijala nakon što su satima slušali snimljene pjesme pokojne pjevačice. Amyin otac Mitch rekao je da su mu 12 pjesama sa novog albuma oduzele dah. Posebno je izdvojio pjesmu Halftime, kao najljepšu.

"Toliko sam vremena protraćio, a da nikad zaista nisam shvatio koliki je genije bila", rekao je Mitch, prenosi Telegraph.

Producenti tvrde da je njen novi album u rangu sa njenim već objavljenim albumima Frank i Back to black. Također se nadaju da će joj izdavanjem ovog albuma odati počast kako dolikuje takvoj divi.

Novi album se očekuje na tržištu 5. decembra i svaka funta od prodate kopije ide za Amy Winehouse fondaciju koja pomaže dječije organizacije.

Amy Winehouse pronađena je mrtva u svom stanu 23. jula u Londonu.