Muzika
2

Alanis Morissette modernizirala svoju poznatu pjesmu "Ironic"

Klix.ba
Alanis Morissette je svoju poznatu pjesmu "Ironic" modernizirala i prilagodila savremenom dobu u kojem živimo, nastupivši s njom uz Jamesa Cordena u emisiji "The Late Late Show."

Pjevačica ovih dana obilježava 20 godina svoje muzičke karijere, od albuma "Jagged Little Pill" s kojim je stekla veliku slavu.

Prošle se sedmice tako pojavila u emisiji "The Tonight Show", otpjevavši zanimljivu verziju pjesme "Ironic" iz Jimmyja Fallona i Meghan Trainor.

Alanis Morissette, rođena 1974. je kanadsko-američka pjevačica, te najprodavanija ženska rock izvođačica svih vremena.

Njen međunarodni debitantski album, "Jagged Little Pill" (1995.) postao je jedan od najuspješnijih albuma svih vremena, a procijenjeno je da je prodan u trideset miliona primjeraka širom svijeta.

Slijedila su još četiri studijska albuma – Supposed Former Infatuation Junkie (1998.), Under Rug Swept (2002.), So-Called Chaos (2004.) i Flavors of Entanglement (2008.).

Iako nijedan nije postigao isti uspjeh kao Jagged Little Pill, Alanis se kroz njih razvila kao uspješna umjetnica i muzičarka svog specifičnog pisanja stihova u biografsko-dnevničkom stilu.