Los Angeles
0

Al Green dobio nagradu za životno djelo

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Soul muzičar Al Green poznat po hitovima "Let's Stay Together" i "Ain't No Sunshine When She's Gone" dobio je u Los Angelesu nagradu Black Entertainment TV-a za životno djelo.

Veteran je na ovom događaju izveo dvije pjesme nakon prihvatanja nagrade. U publici su bili P. Diddy, Ludacris i mnogi drugi koji su ustali i pjevali zajedno sa 62-ogodišnjom zvijezdom, a Al se poslije nastupa izvinio zbog svoje izvedbe rekavši: "Izvinjavam se što nisam pjevao onako dobro kako umijem. Preplašio sam se."

Ostali pobjednici u kategorijama na dodjeli koju je predvodio D. L. Hughley bili su Quincy Jones, nekadašnji producent Michaela Jacksona koji je dobio nagradu za humanost, zatim Kanye West koji je dobio dvije nagrade, za najboljeg muškog hip-hop muzičara i za najbolju saradnju sa T-Painom na pjesmi "Good Life".

Chris Brown, koji je sjedio pored osobe s kojom ga već dugo povezuju, Rihanne, proglašen je najboljim muškim R'n'B umjetnikom, a Alicia Keys je dobila ovu nagradu u kategoriji žena.

Alicia se zatim zahvalila i čestitala pobjednicima riječima: "Svi smo mi divni, svi smo nevjerovatni ljudi. Tako smo lijepi i poletni i svi žele biti poput nas. Posvećujem ovu nagradu svim nominiranim jer smo zaista svi uložili tako puno srca i duše u sve što radimo."