Nakon 8 godina
322

Aki Rahimovski: Tuzlacima pripremamo nezaboravan koncert

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Grupa Parni valjak 11. aprila ove godine održat će koncert u dvorani Mejdan u Tuzli. Članovi ove popularne hrvatske grupe Tuzlacima obećavaju spektakularan nastup u okviru kojeg će predstaviti i novi album "Vrijeme", koji je objavljen koncem prošle godine.

Član grupe Parni valjak Husein Hasanefendić Hus na današnjoj konferenciji za medije je rekao da Tuzlake 11. aprila očekuje još bolja slika nego što je prevladavala prije osam godina kada su posljednji put nastupali u ovom gradu.

"U Tuzli nismo dugo svirali pa se veselimo nastupu koji nam predstoji. Tuzla nam dolazi kao mjesto u kojem ćemo imati jedan od većih koncerata u okviru turneje na kojoj promoviramo posljednji album. On je dobrim dijelom poznat jer smo prije njegove zvanične objave publikovali singlove", naveo je Hasanefendić.

Frontmen grupe Aki Rahimovski Tuzlacima obećava nezaboravan koncert, a vjeruje da će se i u ovom gradu okupiti brojne generacije koje ispunjavaju dvorane u kojima oni koncertiraju.

"Bit će veselo, a mi ćemo se potruditi da osmislimo odličan program. Novi klinci koji su u prvim redovima znaju skoro sve naše pjesme, a u dvoranama se vidi razlika između njih i starijih generacija koje su prisutne na našim nastupima. Na našim koncertima se osjeti jedna velika ljubav prema muzici i onome što radimo", rekao je Rahimovski.

Koncert će biti održan kao sastavni dio Festivala savremene žene u Tuzli, a dešava se u sklopu turneje "Ruta 44" koja simbolizira vrijeme djelovanja Parnog valjka na sceni.

Nakon četverogodišnje pauze Parni valjak se ponovo okupio 2009., a ovaj jubilej će obilježiti sa posjetiteljima u Mejdanu.

Nastupu u Tuzli Parnom valjku prethodila je turneja u Kanadi s koje su se vratili prije dvije sedmice, a nakon gostovanja u gradu soli sele se u Njemačku, a potom u Sjedinjene Američke Države.