Autorska prava
3

AIS postao dio svjetske porodice muzičkih izvođača

Klix.ba
Kolektivna organizacija AIS-a za zaštitu izvođačkih muzičkih prava postala je članica SCAPR-a, krovne organizacije za zaštitu izvođačkih muzičkih prava. Odluka o prijemu AIS-a u članstvo usvojena je na održanoj Generalnoj skupštini SCAPR-a u Talinu.

Ovom Odlukom, AIS je dobio međunarodno priznanje i podršku od srodnih kolektivnih organizacija iz Hrvatske, Srbije, Slovenije kao i drugih inostranih kolektivnih organizacija za zaštitu muzičkih izvođačkih prava.

U ime kolektivne organizacije AIS, prisustvovao je predsjednik Upravnog odbora AIS-a Almir Ajanović, koji je ovom prilikom primio čestitke od svih učesnika Generalne skupštine SCAPR-a. Prisutni su posebno istakli da je AIS neočekivano brzo napredovao te ispunio kriterije za prijem u članstvo svjetske organizacije za zaštitu muzičkih izvođačkih prava i pokazao efikasan, predan i transparentan rad.

Predsjednik Upravnog odbrora AIS-a zahvalio se svim prisutnima na ukazanom povjerenju i prijemu u članstvo, te ovom prilikom izjavio da je ponosan što je AIS postao dio globalne priče i što je na ovaj način omogućeno muzičkim izvođačima iz Bosne i Hercegovine da postanu dio svjetske muzičke baze i na taj način regulišu svoja muzička izvođačka prava u čitavom svijetu.

AIS