Muzika
0

Aerosmith održao uspješan koncert u Japanu

NINA
Poslije nastupa u 40 gradova na velikoj turneji u sjevernoj Americi, veteranski bend Aerosmith održao je koncert i u glavnom gradu Japana.

Glavni je povod bio promocija četrnaestog po redu studijskog albuma, prenijela je agencija AP. Pred nastup frontmen benda Steven Tyler (58), otac seksipilne glumice Liv Tayler, opisao je novinarima svoje oduševljenje. ''Prije svega, šetaš pred 42.000 ljudi. Svaki san koji smo imali, ostvario se", rekao je on.

Stadion u Tokiju bio je prepun uvijek prisutne mladeži, ali i stare garde.

''Doći u Japan i vidjeti koliko te fanovi vole i koliko su oduševljeni tobom, pa to je ludilo'', prokomentirao je Tyler.

Mlađi su na koncertu uglavnom čekali da čuju hitove snimljene prije četiri, pet godina. Četrdesetogodišnjaci su, pak, više voljeli uživati uz pjesme koje je Aerosmith snimio davnih sedamdesetih.

Bez obzira na ljubav prema muzici i svom poslu uopšte, momci iz Aerosmitha su ipak priznali radoznalim novinarima da im inspiracija za kreativnost nije uvijek dolazila prirodnim putem. ''Dugo smo bili na drogama jer smo ih jednostavno voljeli. Prekinuli smo s tim osamdesetih'', izjavio je Tyler.

Aerosmith su proslavile pjesme: ''Walk This Way'', ''Living On The Age'', ''Crazy'', ''Cryin'', ''Jaded'' i još mnoge druge.

Nerijetko se događalo da su za spotove koje su snimali angažirali hollywoodske zvijezde. Među njima su bili i Alicia Silverstone, Edward Furlong i Liv Tayler.