{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Šaran: Radimo na novom albumu, a muzička scena je dobra s obzirom na to ko je vodi

Piše: El. B./Klix.ba
6.5.2017. u 17:41
182
98
Adnan Šaran: Radimo na novom albumu, a muzička scena je dobra s obzirom na to ko je vodi
182
Adnan Šaran: Radimo na novom albumu, a muzička scena je dobra s obzirom na to ko je vodi
Adnan Šaran (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevski bend Skroz publici se prvi put predstavio 1999. godine pjesmom "Sve sam jači". Od tada su objavili tri albuma i nekoliko singlova, a u razgovoru za Klix.ba Adnan Šaran, frontmen i tekstopisac grupe Skroz, otkrio nam je da vrijedno rade na novom albumu koji će uskoro početi snimati.
"Osim rada na novom albumu Skroza radio sam duet za pjesmu 'Karike' sa Markom Louisom, sinom legendarnog pjevača Ljubiše Stojanovića Louisa. Također sam napisao pjesmu 'Raj za avanturiste' koja se nalazi na njegovom posljednjem albumu, a radio sam i jednu pjesmu sa Basheskijom za koju uskoro snimamo i spot", rekao je Adnan.

Kada je riječ o novom albumu grupe Skroz Adnan nam otkriva da na lageru ima dosta pjesama, samo treba izabrati šta će snimiti. Promjena u zvuku na albumu neće biti, a iako bi volio da su tekstovi ljubavni tematika zavisi od stiuacije u zemlji.

"Bit će to album i ljubavnih i angažovanih i ljubavno-angažovanih pjesama. Ova politika je preuzela sve, ipak mi živimo hipnotisani više od 20 godina. Isti ljudi koji su nas vodili u rat i kroz rat vode nas i danas u još goru dubiozu", rekao je Adnan dodajući kako bi 20 godina nakon rata BiH trebala biti zemlja pod jednom zastavom.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba


Smatra da je razlog toga "odliv mozgova" i sveprisutna letargičnost.

"Bit će još gore ako ovako ostane. Ako stalno slušaš loše vijesti ne može ti biti dobro ali realna situacija je takva", rekao je.

U međuvremenu Adnan se posvetio porodici i dosta vremena provodi sa sinom.

"Nit' gdje idem, nit' mi ko dolazi. Totalno smo prepušteni Facebooku i društvenim mrežama, misliš da imaš stotinu prijatelja a činjenica je da mjesec dana nisi izašao iz kuće. Sveprisutan je taj osjećaj lažne društvenosti", rekao je Adnan ističući kako uživa kada zaboravi telefon kod kuće i kako je sigurno imao sretnije djetinjstvo u kojem su mu koljena stalno "bila poderana".

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba


Kada je riječ o trenutnoj bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni Adnan kaže da je "scena dobra kada se uzme u obzir ko nas vodi".

"Uvijek će postojati sarajevska scena. Ima dobrih bendova, a hip hop je novi rock'n'roll. Naprimjer, ovi momci iz Helem nejse rade super stvar. Ali mora to neko malo pogurati da bi to krenulo. Nemamo nikakvih festivala što je tužno s obzirom na prirodu i potencijal koji imamo", zaključio je Adnan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: