Najava albuma
97

Adis Kutkut Billain predstavio novi singl "Infinite Blue"

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Adis Kutkut Billain predstavio je singl "Infinite Blue" koji služi i kao najava novog, istoimenog albuma.

"Infinite Blue" objavit će američka izdavačka kuća Renraku, a najlakše ga je opisati kao zvučnu naučno fantastičnu priču s filmskim kontinuitetom.

"Infinite Blue" je nastavak poglavlja Colossus Billainove osebujne karijere, čiji je cilj kompletiranje grandioznog SF epa koji se ispisuje zvukom i vizualnim elementima posljednjih 12 godina.

"Video za 'Infinite Blue' je zbog kompleksnosti ideje i izvedbe nastajao čak dvije godine. Video je dio muzičkog, idejnog i vizualnog univerzuma koji sam počeo stvarati prije više od deset godina. Od Blockfielda, pa do Colossusa i Colonizea, pažljivi gledatelji primijetit će poveznice sa različitim elementima mog stvaralačkog opusa", kazao je Billain.

Vizualni identitet "Infinite Blue" utkan je u videospot stvoren u suradnji s japanskim animatorom Hidekijem Inabom i bosanskim ilustratorom Borisom Stapićem. Hideki Inaba i Billain obavili su i režiserski dio posla.

Poveznica između japanskih i bosanskohercegovačkih umjetnika leži u studioznom praćenju pravila tradicionalne japanske animacije; elementi su detaljno ručno nacrtani, a onda tek kombinirani u kompleksne 3D prizore.

"Hideki Inaba je poseban umjetnik, stvoritelj nekih od najkompleksnijih vizualnih djela. U takvoj kombinaciji, rad s Borisom Stapićem je bio jedini logičan korak, kako zbog Borisovog poznavanja materije i pop-kulture, tako i zbog fleksibilnosti u radu. Godinama sam čekao pravi trenutak za ovakvu suradnju i drago mi je što je upravo 'Infinite Blue' rezultat tog trenutka", kaže Billain.

Stapić, Inaba i Billain nastavljaju zajedničku suradnju, a jedno od najiščekivanijih djela ovog tima je SF film "Fugitive" na kojem Billain trenutno radi.