Na koncertu u Vegasu
0

Adele otkrila koje je zapravo značenje hita "Set Fire To The Rain": Nije toliko emotivno kako se činilo

N. O.
Foto: Raven B. Varona
Foto: Raven B. Varona
Karijeru britanske pjevačice Adele obilježili su hitovi poput pjesama "Someone Like You", "Hello", "Rolling in the Deep", ali i "Set Fire To The Rain". Upravo je na nedavnom koncertu u Las Vegasu odlučila otkriti koje je pravo značenje ove pjesme te kako je dobila ime.

Prepoznatljiva po srceparajućim tekstovima koje je pisala na osnovu ličnih iskustava, Adele je publici u Las Vegasu odlučila ispričati kako je zapravo nastao njen hit "Set Fire To The Rain".

Otkrila je kako pjesma uprkos emotivnim stihovima doslovno govori o pokušaju da zapali cigaretu dok kiša pada.

Ona je ispričala kako se svađala sa svojim tadašnjim dečkom, objašnjavajući da je izjurila iz kuće na kišu da ga spriječi da vidi da je uznemirena.

@adele.romania The stories behind Adele’s hits😂♥️ < #adele #foryoupage #viral #fypシ #fy #blowthisup #adelelive #adelevegas #adeletour ♬ original sound - ADELE

Njen dečko je tokom svađe rekao: "Nećeš moći da zapališ tu cigaretu na kiši", ali je ona uspjela je u tome, zbog čega se pjesma zove "Set Fire To The Rain".

Pjevačica je otkrila i šta ju je inspirisalo da napiše pjesme "Turning Tables" i "Rolling in the Deep".

Također, Adele je govorila o nizu nastupa u Las Vegasu koji je završen u martu, ali im se ponovo vratila ovog ljeta kazavši da su je redovni nastupi u ovom gradu "vratili u život".

"Moj život je nekada bio ogroman kada sam bila mlađa, ali izgleda da što je moja karijera postajala veća, to sam postajala sve uplašenija i anksioznija. Družim se sa svojim psima, sinom i dečkom, i ćaskam sa svojom domaćicom", kazala je Adele.

Kako nastupa petkom i subotom napomenula je da se raduje svakom dolasku u Las Vegas te da se osjeća kao da je u noćnom izlasku s prijateljima.

"To me je vratilo u život", priznala je publici.