Muzika
11

Adele narednih 10 godina neće ići na turneje da bi se posvetila sinu

Klix.ba
Nakon što su ulaznice za njen koncert u Glastonburyju rasprodane u rekordnom roku, fanove britanske zvijezde Adele rastužila je vijest da ona u narednih deset godina neće nastupati uživo.

Dvadesetosmogodišnja pjevačica planira uzeti dužu pauzu od koncertnih turneja kako bi se posvetila odgajanju svog sina Angela. Nastupat će još na preostalim koncertima turneje Adele Live 2016 u novembru i onda se povlači.

Muzičarka rođena u Tottenhamu prijateljima je ispričala kako se želi preseliti u Sjedinjene Američke Države i posvetiti porodici.

"Angelo je Adele na prvom mjestu, najvažnija osoba u njenom životu. Svuda ga vodi sa sobom kad je na turneji, ali s obzirom da dječak dogodine kreće u školu, više je neće moći pratiti. Stoga je donijela odluku da odustane od turneja i ne propusti nijedan trenutak u njegovom odrastanju", kazao je njen prijatelj za The Sun.

Adele je prošle godine nakon izlaska njenog trećeg albuma "25" zaradila 100 miliona eura, a od prodatih karata s njene svjetske turneje ove godine bi mogla zaraditi i više od te cifre.

Njen glasnogovornik nije prokomentarisao ovu vijest o kojoj pišu brojni britanski i svjetski mediji.