Humanitarni koncert u Domu mladih
0

FOTO+VIDEO / Đaci i pjevači pomogli Narodnu kuhinju

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Učenici sarajevske Treće gimnazije uz pomoć Prve i Druge gimnazije, Gimnazije Obala, Ekonomske i Muzičke srednje škole organizirali su u Domu mladih humanitarni koncert u svrhu pomoći Crvenom križu Federacije BiH, odnosno Narodnoj kuhinji Crvenog križa FBiH.

Ideja organizacije koncerta javila se nakon uspješnog učešća u realizaciji projekta "Volontiraj-kreditiraj" u organizaciji "Infohousea".

Uz matrice su nastupili Al Dino, Laka i Mirela, Dado Čaušević, Berin Buturović i grupa Atentat, dok je Emir iz grupe "Frozen Camels" pozvao prisutne na njihov naredni nastup iduće sedmice u Slogu kada budu nastupali kao bend, odbivši da nastupi na matrici. Ipak, mlada publika je uživala u pjesmama sarajevskih "Kamila" koje je "pustio" organizator.

Iako najavljeni, na koncertu se nisu pojavili Elvis J. Kutrović i bend Erogene zone, a Adnan Šaran iz grupe Skroz je došao da nastupi, ali iz nekih razloga napustio je Dom mladih prije završetka i nije pjevao.

Ovaj događaj organizovali su srednjoškolci Farah Hadžiabdić, Nikola Trivković, Nerma Crnovršanin, Lejla Fejzić, Edin Mešić, Amar Sijerčić i njihovi prijatelji, uz pedagogicu Maricu Jelin.