Muzika
0

6. maja u Sarajevu Urban & 4

Sarajevo-X
Nakon objavljivanja najnovijeg studijskog albuma "Retro" početkom ove godine, riječka grupa Urban & 4 krenuti će na dugo očekivanu promotivnu turneju u sklopu koje će posjetiti Rijeku, Zagreb, Pulu, Split, Zadar, Osijek te Ljubljanu i Sarajevo.

Uspješna američka turneja koja je započela krajem februara i završila se je početkom marta, gdje su nastupali u eminentnim klubovima kao što su CBGB u New Yorku i Martyr's u Chicagu riječkim umjetnicima grupe Urban & 4 bila je početak predstavljanja njihovog novog albuma "Retro"

Radi se o grupi koja iza sebe ima već dvadeset godina rada, 3 albuma uključujući i najnoviji 'RETRO' s 11 novih pjesama. Nakon brojnih domaćih nagrada i priznanja kao što su Porin i Crni Mačak, Urban & 4 su jedini hrvatski muzičari koji su prvi zauzeli ljestvicu popularnog MTV-a i jedini hrvatski bend koji su nastupili u legendarnom newyorskom klubu CBGB.

Nakon dugogodišnje pauze Damir Urban i njegov sastav "4" koji sačinjavaju Sandi Bratonja - bas gitara, Tonci Radić - gitara, Saša Markovski - klavijature i Marco Bradaschia - bubnjevi, ponovo su dokazali kako spadaju ne samo u vrh hrvatske rock scene nego su ravnopravno zastupljeni i na svjetskoj muzičkoj sceni.

Video spotovi snimljeni u New Yorku , u režiji i produkciji Andreja Urema s pjesmama "Kornjača" i " Negledljiva" s novog albuma biti će prikazani kao najava za hrvatsku turneju. U mjesecu maju grupa će krenuti na turneju po Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

Promocija novog albuma "Retro" održati će se u slijedećim gradovima i terminima:

20.04. - RIJEKA - "TEATRO FENICE" - pretprodaja ulaznica blagajna Teatra Fenice 22.04. - ZAGREB - "TVORNICA" - pretprodaja ulaznica: MUSIC SHOP SIRIUS (importanne galleria), MUSIC SHOP NOTORIUS (prolaz neboder, Ilica 1), klub TVORNICA

23.04. - PULA - ULJANIK - pretprodaja ulaznica: DALLAS MUSIC SHOP, caffe bar "FILMSKI" 28.04. - SPLIT - klub "O' HARA" 29.04. - ZADAR - klub "MAJA" 06.05. - SARAJEVO 07.05. - OSIJEK - "BARUTANA" 11.05. - LJUBLJANA - klub "ORTO BAR"