eKupon ponuda dana
0

50% popusta na kartu za koncert Mostar Sevdah Reuniona

Sponzorirani članak
Mostar Sevdah Reunion
Mostar Sevdah Reunion
Volite sevdalinke, ali nemate priliku često ih slušati? Prvi portal za grupnu kupovinu na internetu u BiH eKupon.ba objavio je ponudu za koncert Mostar Sevdah Reunion u Sarajevu.

Samo na eKuponu možete kupiti ulaznicu za koncert grupe Mostar Sevdah Reunion u Skenderiji, 08.12.2011. godine, za 7.50 KM umjesto 15 KM.

Mostar Sevdah Reunion je jedan od najpoznatijih balkanskih etno sastava. To je grupa muzičara koje ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj muzici – sevdahu, spoj iskustva i mladosti. Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz savremena aranžmanska rješenja.

Prvi studijski album koji su izdali 1999. godine za World connection, sa vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu, kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom, doživio je uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Od tada, skoro svake godine zaredom izdaju po jedan novi album a njihova karijera ide uzlaznom putanjom. Medijska kuća BBC, 2005. godine, snimila je o njima, dokumentarac simboličnog naziva “The Bridge of Bosnian Blues odnosno naslova - Sevdah: The Bridge That Survived”. Inspiraciju za kratki film u njihovoj jedinstvenoj muzičkoj interpretaciji pronašao je i bh redatelj Pjer Žalica, 2000. godine.

Nastupili su na brojnim festivalima i održavali koncerte u poznatim pozorišnim prostorima i dvoranama širom svijeta, čak i na Kanarskim otocima, radi čega su stekli epitet ambasadora bh. kulture.

Sastav čine Ilijaz Delić (vokal), Nedeljko Kovačević - Nedžo (violina i vokal), Sead Avdić (bubnjevi i udaraljke), Mustafa Behmen - Mujo (gitara), Muris Varajić (gitara i vokal), Suad Pašić (klarinet i saksofon), Muhamed Pašić (bas gitara) i Nermin Drakovac (harmonika).

Pažljivo odabranim repertoarom koji predstavlja kombinaciju sevdalinke i elemenata etna, jazz-a, soul-a, blues-a, pa i country-ja želimo sevdalijama, starijim i onim mlađim priuštiti vrhunski muzički događaj i nezaboravu večer. Na sceni dvorane "Mirza Delibašić" će se tako pojaviti i specijalni gosti, muzička imena koja su sarađivala sa Mostar Sevdah Reuniononom.

Koncert će biti sjedeće postavke i ograničenog broja ulaznica.