|

50% popusta na kartu za koncert Mostar Sevdah Reuniona

50% popusta na kartu za koncert Mostar Sevdah Reuniona
0
S
Sponzorirani članak
17.11.2011. u 09:58
0
komentara
0

dijeljenja
50% popusta na kartu za koncert Mostar Sevdah Reuniona Mostar Sevdah Reunion
Volite sevdalinke, ali nemate priliku često ih slušati? Prvi portal za grupnu kupovinu na internetu u BiH eKupon.ba objavio je ponudu za koncert Mostar Sevdah Reunion u Sarajevu.
Samo na eKuponu možete kupiti ulaznicu za koncert grupe Mostar Sevdah Reunion u Skenderiji, 08.12.2011. godine, za 7.50 KM umjesto 15 KM.

Mostar Sevdah Reunion je jedan od najpoznatijih balkanskih etno sastava. To je grupa muzičara koje ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj muzici – sevdahu, spoj iskustva i mladosti. Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz savremena aranžmanska rješenja.

Prvi studijski album koji su izdali 1999. godine za World connection, sa vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu, kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom, doživio je uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Od tada, skoro svake godine zaredom izdaju po jedan novi album a njihova karijera ide uzlaznom putanjom. Medijska kuća BBC, 2005. godine, snimila je o njima, dokumentarac simboličnog naziva “The Bridge of Bosnian Blues odnosno naslova - Sevdah: The Bridge That Survived”. Inspiraciju za kratki film u njihovoj jedinstvenoj muzičkoj interpretaciji pronašao je i bh redatelj Pjer Žalica, 2000. godine.

Nastupili su na brojnim festivalima i održavali koncerte u poznatim pozorišnim prostorima i dvoranama širom svijeta, čak i na Kanarskim otocima, radi čega su stekli epitet ambasadora bh. kulture.

Sastav čine Ilijaz Delić (vokal), Nedeljko Kovačević - Nedžo (violina i vokal), Sead Avdić (bubnjevi i udaraljke), Mustafa Behmen - Mujo (gitara), Muris Varajić (gitara i vokal), Suad Pašić (klarinet i saksofon), Muhamed Pašić (bas gitara) i Nermin Drakovac (harmonika).

Pažljivo odabranim repertoarom koji predstavlja kombinaciju sevdalinke i elemenata etna, jazz-a, soul-a, blues-a, pa i country-ja želimo sevdalijama, starijim i onim mlađim priuštiti vrhunski muzički događaj i nezaboravu večer. Na sceni dvorane "Mirza Delibašić" će se tako pojaviti i specijalni gosti, muzička imena koja su sarađivala sa Mostar Sevdah Reuniononom.

Koncert će biti sjedeće postavke i ograničenog broja ulaznica.

Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.