Muzika
5

2Cellos velikim koncertom u Zagrebu završavaju svjetsku turneju i slave 5. rođendan

Klix.ba
(Foto: Simone Di Luca i Fabrice Gallina)
Luka Šulić i Stjepan Hauser 2. jula na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava slave peti rođendan, a bit će to ujedno i kraj aktualne svjetske turneje 2Cellos.

Koncert poklanjaju 2Cellos i Grad Zagreb, a održava se u sklopu programa novog open-air festivala Zagreb Classic. Slavni virtuozi će koncert početi klasičnim izvedbama, nakon čega slijedi pravi show - energične izvedbe popularnih hitova kojima su osvojili obožavatelje širom svijeta. Nakon slavlja, Luku i Stjepana očekuju novi izazovi - u studiju će završavati novi, četvrti studijski album.

"Čast nam je što ćemo nastupiti na novom festivalu. Fenomenalnu produkciju koju smo imali na koncertu u Veroni u potpunosti ćemo preseliti u Zagreb. Koncerte u Americi smo odradili, a svjetsku turneju ćemo završiti gdje drugo nego kući! Nadamo se samo da baš taj dan hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati četvrtfinale", izjavili su Luka Šulić i Stjepan Hauser konferenciji za medije održanoj u Klovićevim dvorima.

Tom je prigodom gradonačelnik Milan Bandić s direktorom Menarta Brankom Komljenovićem uručio Luki i Stjepanu zlatnu i platinastu ploču za album "2Cellos Luka Sulic & Stjepan Hauser" te album "IN2ITION.

2Cellos se mogu pohvaliti i time da su vlasnici najprodavanijih albuma iz Sony Music/Menart kataloga u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. Trenutno su na europskoj turneji koju su započeli prošle sedmice sjajnim nastupom pred 12.000 obožavatelja u Areni u Veroni. Zahvaljujući vrhunskim i energičnim izvedbama, sjajnoj komunikaciji s publikom, oduševljeni gosti ih nisu puštali s pozornice amfiteatra ni nakon tri bisa.

Veliko slavlje za pet godina uspješne karijere iz snova čuvaju za Zagreb, odnosno "Zagreb Classic" festival koji će uz 2Cellos ugostiti i niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih Zagrebačkom filharmonijom.

Bit će to ujedno i dio Zagrebačkog kulturnog ljeta - ZgKUL koji će i ove godine ponuditi mnoštvo nezaboravnih kulturnih događaja uključujući i nastup planetarno popularnog dvojca 2Cellos koji najavljuju veliki koncertni spektakl na dar svim Zagrepčanima i gostima grada.