Dvosatni spektakl
9

2Cellos sa zagrebačkom fiharmonijom trijumfovali u Beogradu

Klix.ba
Proslavljeni violončelistički dvojac 2Cellos trijumfirao je sinoć u rasprodanoj Kombank Areni u Beogradu ispred 15 hiljada ljudi. Na koncertu kojeg su Luka Šulić i Stjepan Hauser rasprodali gotovo mjesec dana prije samog termina održavanja, 25. marta, pridružila im se Zagrebačka filharmonija, a koncertu je prisustvovao i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Dvosatni spektakl producirao je Tomislav Kašljević koji nije skrivao zadovoljstvo velikim uspjehom ovog izuzetno zahtjevnog koncertnog projekta za koji se sinoć tražila ulaznica više.

"Ponosan sam prvenstsveno na momke, na Luku i Stjepana. Bio je to veliki izazov, sve smo zajednički zamislili, ali i sproveli u djelo. Sinoćnja prepuna Kombank Arena, atmosfera u dvorani, oduševljena publika, dokaz su da smo bili upravu. Moram napomenuti da se ovakav koncert dugo nije dogodio u Beogradu, ali i šire. Bio je to istinski spektakl", rekao je Tomislav Kašljević.

Uz vrhunski muzički doživljaj, svi posjetitelji koncerta 2Cellos u Kombank Areni kući su otišli oduševljeni i vrhunskim showom i produkcijom koja je bila na najvišem nivou.

Koncertom u Kombank Areni 2Cellos su promovirali svoj tek objavljeni album "Score", koji je snimljen s Londonskim simfonijskim orkestrom i na kojem su obradili popularne filmske muzičke teme, a Luka i Stjepan potpisuju produkciju albuma, zajedno s Nickom Patrickom.

Cellosi su koncert otvorili temom iz filma Vatrene kočije, nakon čega su uslijedile druge kompozije s novog albuma "Score", najpopularnije filmske teme iz filmova Kum, Hrabro srce, Titanik, Igra prijestolja i drugih, a posebno su oduševili izvedbom "Now We are Free" iz filma Gladijator.

Publiku su definitivno podigli na noge istog trena kada su krenuli na žešći zvuk - Arena se gotovo zatresla od pljeska i povika oduševljenja kada su uz posebne efekte i sjajnu pirotehniku odsvirali hit "Thunderstruck" benda AC/DC, a nisu izostali ni "Smooth Criminal“ Michaela Jacksona, "Smells Like Teen spirit" Nirvane, "Satisfaction" Rolling Stonesa i mnogi veliki hitovi.