Svirali sa dream team bendom
0

VIDEO / 2Cellos obaraju rekorde u Evropi, SAD-u i Aziji

Sarajevo-x.com
Posljednjih dana popularni hrvatski violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznati i kao 2Cellos, bili su česti gosti u američkim medijima.

Osim što su održali dva velika koncerta u New Yorku i Los Angelesu, momci su dali i brojne intervijue za najutjecajnije svjetske medije.

Nastupili su na jednom od najgledanijih TV showova u Americi "Lopez Tonight" i neočekivano im se ostvario još jedan san. Naime, upravo na tom showu imali su priliku svirati zajedno sa dream team bendom. Klavijaturista, basista i gitarista su bili iz benda Michaela Jacksona, dok bubnjari sviraju za Davida Bowiea i Red Hot Chilli Peperse. Obostrano oduševljeni, već su dugovorili buduće saradnje.

2Cellos su nedavno nastupili i na najgledanijem njemačkom TV showu TV Total Stefana Raaba.

Osim na TV-u, nastupli su i na dvije najslušanije rock radiostanice na svijetu Q104FM New York i Mark and Brian (KLOS Los Angeles) kao i Sirius Radiju i BBC u Londonu, a njihovu svirku na Yahoo! Musicu će uskoro imati priliku vidjeti više od 600 miliona ljudi.

Njihov CD također obara sve rekorde prodaje, a zanimljivo je da je u Japanu trenutno broj 1 ispred Lady Gage i Beyonce. Senzacionalnom prodajom albuma prvijenca dečki su pokrili tri najveća svjetska tržišta, a sljedeći koncert koji imaju u planu je onaj u Dubrovniku, gdje će svirati 9. i 10. augusta u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

U Sarajevu ih je publika mogla vidjeti 23. jula u Domu mladih, kada su nastupili u okviru programa Heineken Music Stage.