Muzika
0

29. jula veliki humanitarni koncert MTV EXIT Sarajevo

Sarajevo-x.com
Mladi iz čitave Bosne i Hercegovine sa nestrpljenjem očekuju najveći muzički događaj ljeta, veliki humanitarni koncert MTV EXIT.

Muzičko - vizuelni spektakl koji će se održati 29. jula na Otvorenoj sceni Metalac sa početkom u 20:00 sati, zapravo otvara veliku muzičku turneju MTV EXIT koja će obići osam zemalja Jugoistočne Evrope (Bosna i Hercegovina, Albanija, Bugarska, Rumunija, Moldavija, Bjelorusija, Rusija i Ukrajina) koja je napravljena sa ciljem da mladih ženama I muškarcima podine nivo svjesnosti oko gorućeg problema trgovine ljudima, tačnije mladim ženama u cilju seksualnog iskorištavanja u cijeloj Evropi.

Na sarajevskom MTV EXIT koncertu svi prisutni imaće priliku da uživaju u nastupima dva, u Evropi I Svijetu, najpopularnija BH benda, SIKTER i DUBIOZA KOLEKTIV, te DJ set jedne od najpopularnijig alternativnih grupa na svijetu ASIAN DUB FOUNDATION SOUNDSYSTEM. SIKTER, bosanskohercegovačka grupa koja se još davne 1994. godine pojavila u programu MTV, na koncertu će izvesti mix hitova sa dva posljednja albuma “Queen of the Disco” I “My Music”, dok DUZIOZA KOLEKTIV, sviježi nakon izdavanja svog novog albuma “Dubnamite” I prvog singla “Triple Head Monster” I nepodjeljenih hvalospjeva publike I kritike sa prvim velikim nastupom pred domaćom publikom, obačavaju svoju najbolju živu svirku u karijeri.

ASIAN DUB FOUNDATION jedna je od stranih grupa na najširom bazom fanova u BiH, a poslije punih 12 godina čekanja po prvi put će se predstaviti publici u našoj zemlji u svom skraćenom sastavu SOUNDSYSTEM, koga predvodi jedan od osnivača grupe, sjajni DJ Pandit G, a u sjajnom četvercu koji će prenijeti jedinstveni zvuk ADF fanovima na otvorenoj sceni Metalac još ćemo uživati u nastupima perkusioniste Cybera, te MC-eva Ghetto Priesta i Lorda Kimoa.

Ulaznice za veliki humanitarni koncert MTV EXIT u Sarajevu po cijeni od 10 KM još uvijek se mogu naći na prodajnim mjestima u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Bihaću i Zenici do do petka 28. jula, dok će 29. jula, na dan koncerta svi zainteresovani ulaznice moći kupiti na posebno otvorenom prodajnom mjestu koje će se nalaziti na ulazu za publiku na Otvorenu Scenu Metalac iz ulice Obala Kulina Bana ( prolaz sa obale ) koje će biti otvoreno od 09:00 do 22:00 sata, te na prodajnom mjestu u ulici Ferhadija do 19:00 sati. Još jednom je važno napomenuti da sav eventulatni prihod od koncerta odlazi u humanitarne svrhe u kampanju za borbu protiv trgovine ljudima.

Kapije Otvorene scene Metalac za publiku se otvaraju u 19:00 sati a ostaće otvorene sve do 22:00 sata. Prema rasporedu na scenu Metalca prvi izlazi SIKTER u 20:00 sati, DUBIOZA KOLEKTIV nastupa od 21:00 sat, dok ASIAN DUB FOUNDATION sa svojim nastupom počinje oko 22:00 sata. Važno je napomenuti da u prostor Otvrene scene Metalac neće biti dozvoljen unos bilo kakvih uređaja za audio-vizuelno snimanje, te bilo kakvih staklenih ili plastičnih boca i predmeta.

Kompletan koncert MTV EXIT snimaće ekipa JS BiH za specijalnu emisiju “MTV EXIT u Sarajevu” koja će u koprodukciji između MTV NE i JS BiH biti premijerno emitovana u programu BHT 1, a reprizno u programu FTV i RT RS u periodu od 15 dana od održavanja ove velike manifestacije.