Vlada RS
0

200.000 KM za koncert Lennyja Kravitza?

Sarajevo-x.com
Koncert rock zvijezde Lennyja Kravitza bit će održan 9. juna na Gradskom stadionu u Banjaluci, potvrdio je za Sarajevo-x.com Siniša Tomić, direktor agencije "Front Stage" koja organizira ovaj muzički spektakl.

Koncert u okviru evropske turneje pod nazivom "Love Revolutin Tour - LLR 20 (09)" potvrđen je i na zvaničnom sajtu ovog sjajnog muzičara.

Kako saznajemo od direktora Tomića, koncert će koštati 600.000 KM, a jedan dio novca je već osiguran.

"Sve je spremno za doček popularnog pjevača, samo čekamo podršku Vlade Repubike Srpske, jer od publike ne možemo naplatiti ostatak neophodnog novca", kazao je Tomić.

Prema njegovim riječima, novac za održavanje koncerta Lennyja Kravitza donirala je Gradska uprava Banjaluke u iznosu od 100.000 KM, koja je obezbijedila i besplatno korištenje stadiona, dok su od sponzora dobili 150.000 KM.

Iz Agencije "Front Stage" najavljuju da će za ovaj muzički ugođaj ulaznice koštati 15 i 30 eura, a prodaja ulaznica počinje 9. aprila. Dan ranije, Kravitz će održati koncert u Ljubljani u hali Tivoli.

Agencija je poslala zahtjev Vladi Republike Srpske na čelu sa premijerom Miloradom Dodikom da iz budžeta izdvoje novac u iznosu od 200.000 za održavanje koncerta.

Prema pisanju medija, Vlada RS-a je na jednoj od sjednica razmatrala zahtjev da se podrži dolazak ove muzičke zvijezde, no zvanične potvrde o doniranju sredstava još uvijek nema.