Spektakl u Beogradu
1

FOTO+VIDEO / 20.000 ljudi s Merlinom pjevalo Bosnom behar probeharao

Sarajevo-x.com
Foto: Jusuf Muratović
(Foto: Zoran Škrbić)
Više od dva i po sata trajao je koncert Dine Merlina u beogradskoj Areni, prvi od tri nastupa za koje su ulaznice rasprodane u rekordnom roku. Sarajevo-x.com donosi ekskluzivne fotografije i izvještaj sa koncerta koji je izazvao nezapamćeno interesovanje javnosti u regiji.

Spektakularan koncert koji je pratila atmosfera koja se rijetko viđa, te vrhunski nastup Merlina i njegovog 12-članog benda još jednom su dokazali zašto je naš pjevač najveća regionalna zvijezda.

Izvodeći repertoar koji je činilo 30 hitova, na koncertu održanom na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, atmosfera u Areni je kulminirala kada je Dino Bosancima i Hercegovcima čestitao državni praznik, a gotovo 20.000 posjetilaca koncerta iz svih krajeva Srbije u jedan je glas zajedno sa Merlinom pjevalo Bosnom behar probeharao.

Srbijanski mediji pišu da je atmosfera u publici takva kao da ne žele da ovaj koncert ikada završi.

Nakon završetka koncerta, publika je još dugo pjevala - lažu, lažu me, da vrijeme liječi sve... nakon čega je Dino izašao i na treći bis.

Iz nezvaničnih izvora saznajemo da će troškovi MUP-a Srbije za obezbjeđenje tri koncerta, ocijenjena "skupovima visokog rizika" zbog prijetnje šačice ekstremista, koštati Grad Beograd gotovo milion eura.

Za obezbjeđenje je angažirano nekoliko hiljada policajaca, uključujući i specijalne jedinice. Procedura obezbjeđenja Dine Merlina i njegovih koncerta je podignuta na najviši nivo i identična je proceduri obezbjeđenja posjeta visokih delegacija iz inozemstva.

Sutrašnji koncert zakazan je za 20.00 sati, dok koncert u nedjelju počinje u 20.30 sati. Sarajevo-x.com i u narednim danima će donositi ekskluzivne izvještaje iz Beograda.