Muzika
0

10 najpopularnijih spotova na YouTubeu

Sarajevo-x.com
Način na koji smo gledali muzičke video spotove u potpunosti se promijenio pojavom YouTubea, a evo koji su spotovi na ovom muzičkom servisu najveći broj puta pregledani od strane brojnih korisnika. Istraživanje je provela kompanija Visible Measures i to na osnovu ukupnog broja pregledavanja spotova sa istim sadržajem.

10. "No one" - Alicia Keys

Spot u kojem mlada američka r&b pjevačica na ulici po kiši svira klavir privukao je brojne gledaoce. Na YouTubeu ovaj video pregledan je 188 miliona puta.

9. "With You" - Chris Brown

Pjevač koji je nedavnim skandalom, kada je pretukao svoju djevojku Rihannu, zauvijek zaradio crnu mrlju u karijeri, u pjesmi "With You" vidno se zabavlja s karemom dok pleše niz ulicu. Video je pregledan 206. miliona puta.

8. "Bleeding Love" - Leona Lewis

Zvijezda showa X-Factor snimila je pjesmu u kojoj govori o usponima i padovima u jednoj vezi. Čak 227 miliona puta korisnici su kliknuli na ovaj video.

7. "Girlfriend" - Avril Lavigne

Buntovna Kanađanka, koja je najveći uspjeh doživjela u Sjedinjenim Američkim Državama, s pjesmom "Girlfriend" uspjela je ući u top 10 spotova na YouTubeu. Video pregledan 228 miliona puta.

6. "Apologize" - Timbaland (feat. One Republic)

Sjajni producent Timbaland oduševio je fanove spotom s violinama, bijelim golubicama i cvijećem, te privukao čak 236 miliona klikova.

5. "Touch My Body" - Mariah Carey

"Vječna" Mariah u ovom spotu prikazala je fantazije kompjuteraša koji se pojavljuje u njenoj vili i gleda je kako se svlači. Video je pregledan 277 miliona puta.

4. Susan Boyle u TV takmičenju "Britain's Got Talent"

Isječak izvedbe na kojoj sredovječna domaćica anđeoskog glasa pjeva "I Dreamed a Dream" oduševio je članove žirija, ali i internetsku publiku, a na YouTubeu je privukla 299 miliona gledalaca.

3. "Thriller" - Michael Jackson

Legendarnu numeru, koja je kad se pojavila 1983. godine napravila veliki bum u svijetu muzike, pratio je i šokantan spot sa zombijima. Mnogi ga smatraju najboljim video uratkom ikad snimljenim, a zabilježio je 299 miliona puštanja.

2. "Single Ladies" - Beyonce

Pjesma američke r&b pjevačice o ženskoj moći proglašena je najboljom numerom 2008. godine po izboru čitalaca magazina The Rolling Stone. Pregledalo ga je 314 miliona korisnika.

1. "Crank Dat" - Soulja Boy

Debitantski singl američkog repera Soulja Boya postao je veliki hit u SAD-u, ali i s druge strane Atlantika. Tome svjedoči 487 miliona pregledavanja.