Projekat vrijedan 300 miliona $
0

Muzej Michaela Jacksona iduće godine u Garyju

Sarajevo-x.com
Michael Jackson (Foto: Reuters)
Michael Jackson (Foto: Reuters)
U rodnom gradu kralja popa Micheala Jacksona već naredne godine bi mogao biti izgrađen ogroman kompleks u kojem će se nalaziti muzej, galerija, hotel i kino, a čitav projekat je vrijedan 300 miliona dolara, prenijeli su strani mediji pozivajući se na Joea Jacksona, oca pjevača.

Preminuli muzičar posljednji put posjetio je rodni grad Gary u Indiani još davne 2003. godine kada je vodio pregovore o gradnji kompleksa posvećenom porodici Jackson, no ništa nije bilo učinjeno sve do njegove smrti. Projekat je sada preuzeo Joe Jackson koji ističe kako je ponosan na to što je dio svega toga.

"Veoma sam sretan zbog ponovnog rada na projektu jer smo moja porodica, Michael i ja oduvijek željeli da to učinimo", kazao je Jackson.

Gradonačelnik grada Gary, Rudy Clay, kazao je kako će se zahvaljujući tom projektu otvoriti nekoliko hiljada novih radnih mjesta, a kada sve bude završeno očekuje se najmanje 750.000 posjetilaca godišnje.

"Ovim projektom ćemo privući ljude iz cijelog svijeta", kazao je Clay.

Za projekat kojim je planirana gradnja muzeja porodice Jackson, zatim hotela, galerije i kina grad je već dao zemljište, a nadaju se brojnim investitorima i donacijama zahvaljujući čemu bi projekti bili dovršeni.