Možete li vjerovati da su ovo slike rađene olovkom i vodenim bojama

Možete li vjerovati da su ovo slike rađene olovkom i vodenim bojama
0
Klix.ba
12.11.2013. u 13:35
11
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7 Foto: Paul Cadden
5/7 Foto: Paul Cadden
6/7 Foto: Paul Cadden
7/7
Ove slike s fantastičnim detaljima izgledaju kao djelo nekog vrlo talentovanog fotografa. No, to su zapravo veoma realistične slike i crteži koje je uradio škotski umjetnik Paul Cadden.
Četrdesetdevetogodišnji umjetnik je putovao svijetom i fotografisao svakodnevne situacije koje je potom crtao kada bi se vratio kući. Fotografije je oživio tako što ih je pretvorio u slike na običnom papiru koristeći olovku i vodene boje.

Među njegovim spektakularnim radovima nalazi se stariji par koji sjedi na klupi u Barceloni i čovjek s kišobranom koji hoda ulicama Hong Konga. Slike imaju sve detalje poput fotografije, od bora do suza, i izgledaju autentično.

Za jednu sliku potrebna su mu tri mjeseca.

"Putovao sam u Kinu i otišao sam u Hong Kong na tri sedmice jer su me pozvali u jednu školu da pričam o svom poslu. U slobodno vrijeme sam šetao Hong Kongom te sam posjetio Guangzhou u Kini. Potom sam putovao u Barcelonu u Španiji i fotografisao. Mislim da sam snimio više od 20.000 fotografija", rekao je Cadden.

Kazao je kako uživa u svom poslu te da je ovo način da u modernom svijetu Instagrama i konstantnog fotografisanja bude drugačiji.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...