Vandalizam na groblju
1.4k

Mostarski muzičar smatra da svako ko ne voli Mostar treba taj grad odmah napustiti

S. Š. U.
Izvor: Facebook/Mario Zovko
Izvor: Facebook/Mario Zovko
Uspješan mostarski muzičar Mario Zovko, javnosti poznat i kao autor jedne od himni Manchester Uniteda, komentirao je uništavanje svih spomen-ploča na Partizanskom groblju u njegovom gradu.

Zovko se zapitao ko su ljudi koji rade protiv Mostara, iako je grad, prema njegovom mišljenju u proteklom periodu doživio procvat.

"Moj Grad je u zadnjih godinu i pol dana ponovo procvjetao. Puno se ulaže u isti, od gradskih otaca do nas običnih građana. Osjetila se sinergija. Svaki čovjek koji nekoga ili nešto istinski voli, onda tomu želi samo najbolje. Ne želi mu naškoditi. Tko toliko mrzi moj grad? Komu smeta što je Mostar konačno krenuo naprijed? Kakve glave moraš biti da bi vandalizirao kamen ovoga grada", pita se Zovko.

Kazao je da svako onaj ko svojim postupcima pokazuje da ne voli Mostar, treba taj grad odmah napustiti.

[FBPOST]https://www.facebook.com/mario.zovko1/posts/10227381709304248[/FBPOST]

"Nije samo Partizan u pitanju, već i korpe za otpatke koje su postavljene kako bismo grad držali čistim. Tu su i klupe u parkovima i dvorištima gdje se odmaraju umirovljenici. Klackalice i ljuljačke za djecu. Onaj ko ga mrzi neka odmah napusti ovaj grad i vrati se u pećinu. Ili ako ga mrziš makar ga poštuj", dodao je mostarski muzičar.

Istakao je i kako kamen, ljuljačka, klupa ili korpa neće uzvratiti udarac.