magazin
3

Mostarske mažoretkinje velikim koncertom proslavile 20. rođendan

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Spektakularnim koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače, u gradu na Neretvi sinoć su Mostarske mažoretkinje proslavile svoj 20. rođendan.

Iako je ova čitava godina protekla u znaku obilježavanja ovog velikog jubileja kroz razne aktivnosti i putovanja na atraktivne lokacije, voditeljica i koregorafkinja višestrukih državnih prvakinja u mažoret plesovima, Anja Puhalo s ponosom je u rodnom gradu predstavila sve timove, već na daleko poznatih "Zlatnih djevojaka".

Sam vrhunac slavlja stoga je bio upravo veliki završni koncert na kojemu je na najsvečaniji način obilježena ova obljetnica, uz prikazivanje filma o rezultatima napornog rada i brojnih uspjeha kako na državnim tako i međunarodnim natjecanjima, kroz protekla dva desetljeća.

Tijekom dvosatnog programa predstavljeno je više od 200 Mostarskih mažoretkinja kroz sve timove od najmlađih do najstarijih, a svečanosti je posebnu čar dala prva generacija mažoretkinja, među kojima je bilo i trudnica koje se više aktivno i ne bave ovim plesom.

Također su predstavljene koreografije kojima su Mostarke osvojile državni i evropski tron, te ime svoga grada i države BiH upisale u sami vrh liste mažoret plesa.

Uz bogat i raznolik kulturno-zabavni program svojim nastupom su rođendansko slavlje Mostarskih mažoretkinja uz muziku i brojne goste iznenađena uveličale i zvijezde regionalnog showa X Faktor Adria, Adnan i Tarik, koji su pokupili brojne simpatije publike diljem regije.