magazin
7

Mostar danas domaćin natjecanju u modernim plesovima "ProDance Challenge 2016"

Anadolija
Mostar je danas domaćin natjecanja u modernim plesovima "ProDance Challenge 2016", koje je u organizaciji Plesnog centra ProDanc iz Mostara okupilo oko 1.200 plesača iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz regije.

U sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u razdoblju od 9 do 21 sat, u utrci za titulu najboljeg plesača i skupine svoje plesne vještine takmičari će pokazati u kategorijama plesova acrobatic/gimnastics, bachata, belly dance/oriental, break dance, character/ethnic/folk, cheerleaders, pom pom, classic ballet, disco dance, electric, fitness, zumba, freestyle, hip-hop, jazz dance, latin, latin show, mažoret, merengue, moderni balet, open, production, salsa, show dance, standard, standard show, street show, street dance, twirling i to u svim starosnim kategorijama.

Voditeljica i instruktorica Plesnog centra ProDance, Ana Marić je naglasila kako je ovaj događaj u gradu na Neretvi postao veoma značajan za čitavu regiju.

"Mi natjecanje u modernim plesovima organiziramo šestu godinu za redom i već je postalo tradicija, a broj sudionika iz godine u godinu znakovito raste. Počeli smo sa petstotinjak plesača, a sada se on gotovo utrostručio, što je za nas veliki uspjeh", kazala je Marić, ne krijući zadovoljstvo činjenicom da je ovaj turnir postao jedan od najjačih u regiji.

Stoga se dvanaestosatno natjecanje regionalnih plesača, kako je naglasila, održava se pod budnim okom pet internacionalnih sudaca od kojih su tri iz BiH, jedan iz R Hrvatske i jedan iz Crne Gore, koji će, bez sumnje, imati pune ruke posla.