Privatna autopsija
0

Michael Jackson imao 50 kg i bio skoro ćelav

Sarajevo-x.com
Porodica iznenada preminulog pop pjevača Michaela Jacksona nakon prve odobrila je i drugu, privatnu autopsiju tijela legende, nakon sumnji da je srčani udar od kojeg je umro bio izazvan prejakim lijekovima za ublažavanje bolova.

Iako je doktor Conrad Murray u nedjelju negirao bilo kakve fatalne lijekove koje je propisao zvijezdi, priča o uzrocima njegove smrti ne prestaje.

Advokat Edward Chernoff izjavio je da je svaki lijek koji je Michaelu bio propisan bio za bolove na koje se 50-godišnjak žalio. Doktor je pjevača pronašao u krevetu u iznajmljenoj kući. Imao je loš puls i nije disao, iako mu je tijelo i dalje bilo toplo. Doktor je odmah izveo masažu srca i disanje usta na usta.

"Doktor Murray Michaelu Jacksonu nije propisao Demerol niti OxyContin", kaže advokat. "Upravo on je insistirao na autopsiji dok je još bio u bolnici. Nije razumio zašto je Michael umro."

Sinoć je, saznaje Mirror, procurila kopija prve autopsije koju je izveo mrtvozornik u bolnici u Los Angelesu. Prema podacima koje sadrži, Michaelovo srce pretrpjelo je četiri udarca, vjerovatno pri pokušajima da ga se oživi. Prethodno je objavljeno da je doktor Murray u tijelo preminulog ubrizgao adrenalin kako bi njegovo srce ponovo proradilo.

Pjevač je također zadobio napukline rebara i modrice, a mjerenje težine pokazalo je da je imao tek nešto više od 50 kilograma. Bio je skoro sasvim ćelav i u stomaku nije imao ništa osim tableta.

Michaelov otac Joe i ostatak porodice i dalje očajnički žele razgovarati sa doktorom o posljednjim trenucima koje je proveo uz pjevača, pošto ima više pitanja na koje još nisu dobili odgovor, a koji se tiču posljednjih 12 sati Jacksonovog života.

"Doktor se ponašao bizarno. Navodno je bio s Michaelom, možda zbog njegovih bolova u leđima, potom je pozvana hitna pomoć. Doktor nije razgovarao s porodicom, nije potpisao osmrtnicu, nije razgovarao s mrtvozornikom. Jednostavno je nestao u akciji", kaže otac preminulog i dodaje: "Kad se konačno pojavio, bio je u prisustvu advokata."

Kardiologa Murraya dvaput su pozivali na ispitivanje u stanicu policije u Los Angelesu. Sarađivao je i dao informacije koje bi trebale pomoći u nastavku istrage, saopšteno je. Protiv doktora nije podignuta nikakva optužnica, te je slobodan da napusti grad, ukoliko želi.

Kritikovan je što je tehnike oživljavanja na tijelu pjevača izvodio u krevetu, kada je poznato da se one moraju izvoditi dok pacijent leži na tvrdoj podlozi.

Od 2006. doktorima je poznato da Michael boluje od više različitih bolesti. Doktor Murray za njega se brine još od djetinjstva, a neki od prijatelja pop zvijezde isticali su zabrinutost zbog lijekova protiv bolova koje je uzimao.