magazin
0

Memo u Sarajevo stigao plačući od sreće, dočekali ga brojni prijatelji

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sulejmana Memu Haljevca, Sarajliju koji je pobijedio u realityju Farma emitovanom na TV Pink i osvojio 50.000 eura, u Sarajevu su dočekali mnogobrojni prijatelji. Doček je organizovan u Pivnici Sarajevo, Memo je stigao radostan, ali i sa suzama na licu.

Haljevac je u Sarajevsku Pivnicu stigao automobilom, a dočekali su ga supruga, prijatelji i novinari, koji su ga pozdravili aplauzom i ovacijama. Poznati Sarajlija nije mogao zaustaviti suze, pa je redom grlio one koji su ga dočekali.

Nakon što je pozdravio prijatelje, Memo je u razgovoru za portal Klix.ba emotivno govorio o pobjedi na Farmi, koju, kako kaže, nije očekivao.

"U snu nisam mogao zamisliti da ću pobijediti. Otišao sam na dvije sedmice, a ostao sam do kraja. Kada smo ostali samo Stanija i ja u superfinalu bio sam siguran da će ona pobijediti. Vidjelo je se i na njoj da već slavi. Kada smo izašli, čule su se ovacije 'Stanija, Stanija', a onda sam ugledao momke koji su došli automobilom ofarbanim u bordo boju i obučeni u dresove. Rekli su mi da sam ja njihov pobjednik. Kada je, što se kaže, sudija svirao kraj, shvatio sam da sam pobijedio. U kasnijim razgovorima sam saznao da je pobjeda bila ubjedljiva, u jednom trenutku je razlika bila i po 200.000 glasova", izjavio je Haljevac.

Zadatke na Farmi je obavljao sa zadovoljstvom. Rekao je da je zbog toga bio zadovoljan i da je pošteno zaradio "koru hljeba" svakog dana.

"Radio sam, jer čovjek mora raditi. Ja sam puno radio, ali nikad nisam govorio da radim najviše, dok su neki sebe stavljali na prvo mjesto. Svake noći kada sam legao, znao sam da sam taj dan zaradio svoju 'koru hljeba'. Na meni se vidi da sam radio, smršao sam 14 kilograma", izjavio kazao je popularni Memo.

Na Farmi se s nekim učesnicima odlično slagao, dok s drugim nije bio u najboljim odnosima. Snagu da izdrži sve izazove su mu davale misli o Sarajevu.

"Najbolje sam se slagao sa Ša, Erom, Gocom, jer su to ljudi koji su se prema meni ponašali kao prema bratu. Ostali su bili također dobri, osim Vesne Rivas i Milana Tarota, za koje zaista nemam riječi. Ne želim o njima ni razmišljati, nevažni su mi potpuno. To je ispričana priča. Izdržao sam sve, jer nema veće muze na svijetu od Šehera. Nigdje na svijetu nema grada kao što je Sarajevo, koji može napraviti nadjakog čovjeka. Nadam se da je naša sarajevska vibra otišla u svijet, jer je ovo najgledaniji show ikada na Balkanu, a drugi u Evropi", kazao je Memo.

Haljevac je do sada pobijedio u dva, a da li će tražiti treći pobjedu u nekom novom showu, zavisi od novčane ponude.

"Do sada sam pobijedio u dva showa, a sad me zovu u 'istočnu Ruandu'. Razmislit ću, zavisi koliko daju novca", našalio se Memo.

Nagradu za pobjedu na Farmi od 50.000 eura će prepustiti suprugi, koja će odlučiti o njenom trošenju.

"Ma to će sve žena da odluči. Kobru smo naručili iz Afrike, tako da možemo samo pomalo vaditi", izjavio je u svom stilu Haljevac.

Doček u Sarajevu nije očekivao, pa emocije i suze nije mogao sakriti.

"Mislio sam da ćemo se večeras sve dogovoriti pa onda nešto organizovati. Međutim, ovo je iznenađenje. Ovdje su meni dragi ljudi, a dragi su mi i svi naši sugrađani. Memo je to što jeste samo zbog njih", rekao je pobjednik Farme, Sarajlija Sulejman Memo Haljevac.