|

FOTO
/
Masovno vjenčanje istospolnih parova u Seattleu

Masovno vjenčanje istospolnih parova u Seattleu
67
Klix.ba
10.12.2012. u 23:00
0
komentara
67

dijeljenja
Stotine istospolnih parova čekalo je na vjenčanje ispred Gradske vijećnice u Seattleu u nedjelju, prvog dana stupanja na snagu zakona koji omogućava sklapanje istospolnih brakova u američkoj saveznoj državi Washington.
Foto: AFP Foto: AFP

Širom države Washington odvijalo se stotine svadbenih svečanosti. Samo u općini Seattle vjenčano je 130 parova. Gradske vlasti su morale osposobiti pet kapela kako bi udovoljile svim parovima koji su željeli izgovoriti sudbonosno "da".

"Nemam riječi. Ponosna sam na svoj grad", kazala je Caren Goldenberg, koja se udala za svoju partnericu Casey Evans.

Gradonačelnik Seattlea Mike McGinn pozdravljao je parove po dolasku u Gradsku vijećnicu kazavši da je "današnji dan veliki i radostan dan", piše Huffington Post.

Foto: AFP Foto: AFP

Oduševljenje parova izazvala je grupa koja je stajala ispred vijećnice i aplauzima te uzvicima "čestitamo" pozdravljala nove mladence.

"Mislili smo da ćemo potpisati komadić papira i otići, a umjesto toga smo dobili pravu zabavu koja je organizirana nama u čast", kazao je Keith Bacon, koji se nakon šest godina veze vjenčao sa partnerom Coriantonom Haleom.

Osim Washingtona, i države Maine i Maryland su također odobrile istospolne brakove na referendumu koji je organiziran u novembru paralelno s predsjedničkim izborima.

Foto: AFP Foto: AFP

Tako su se ove tri države pridružile Connecticutu, Iowi, Massachussettsu, New Hampshireu, New Yorku i Distriktu Columbija glavnog grada Washingtona, koji također priznaju homoseksualne brakove.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.