Bliži se kraj
43

Ljeto u parku Hastahana: U nedjelju roštilj, programi za djecu i nastupi KUD-ova

Klix.ba
Prvo izdanje manifestacije Ljeto u parku – Hastahana polako se primiče kraju i pred nama je posljednji zanimljivi ljetnji vikend u ovom sarajevskom parku.

U četvrtak 13. septembra u Carlsberg Beer Gardenu će nastupiti Ina Hamzić u pratnji pijaniste, u petak 14. septembra tu će svirati i pjevati White Blues Band, dok će zadnje večeri rada ove otvorene pivnice nastupiti grupa The Blavors.

U nedjelju 16. septembra, sa početkom u 13 sati Općina Centar u parku Hastahana organizuje događaj Kraj ljeta u Hastahani, tokom kojeg će biti održani programi za djecu, nastupi kulturno - umjetničkih društava i druženje sa građanima uz roštilj. Manifestaciju Ljeto u parku – Hastahana je uz podršku brojnih partnera ove godine od 15. juna do 15. septembra po prvi put organizovao Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, kojeg predvode Fondacija Sarajevo Navigator i UG ZUP Baščaršija.

Tokom 92 dana trajanja prvog izdanja Ljeta u parku – Hastahana desilo se pregršt zanimljivih sadržaja za sve generacije, kao što su gledanje utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu na dva velika LED ekrana, sportski turniri u košarci, odbojci na pijesku i boćanju, brojni sadržaji za najmlađe, projekcije filmova u Kinu u parku by Vegeta Natur, preko stotinu svirki uživo...

U sklopu realizacije manifestacije Ljeto u parku – Hastahana izvršena je obnova košarkaškog terena u parku Hastahana, terena za odbojku na pijesku, Jaffa igrališta za djecu, Sprite skate & bike parka... Postavljene su i drvene parkovske klupe, nabavljen teren za mali nogomet, kao i šahovske figure, izgrađen teren za boćanje, obnovljena i dijelom izgrađena javna rasvjeta...

U narednim sedmicama slijedi demontaža dijela postavljenih sadržaja, a već početkom novembra u Hastahani bi trebala započeti postavka sadržaja Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa, događaja kojeg također u parku Hastahana organizira Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo.

Osmo izdanje Coca - Cola Sarajevo Holiday Marketa, najveselijeg zimskog događaja u Sarajevu, planirano je da se održi od 05. decembra 2018. do 13. januara 2019. godine.