|

"Ljeto u parku - Hastahana" donosi zanimljive sadržaje za sve generacije

"Ljeto u parku - Hastahana" donosi zanimljive sadržaje za sve generacije
431
E. LJ.
20.6.2019. u 13:01
5
komentara
431

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Prvim danom ljeta, od petka 21. juna počinje manifestacija "Ljeto u parku – Hastahana" koja se već drugu godinu dešava u parku Hastahana – prof. dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru u Sarajevu.
Planirano je da ovaj događaj, osmišljen tako da tokom više od tri mjeseca ponudi razne zanimljive sadržaje za sve generacije, traje do posljednjeg dana ljeta, 23. septembra.

Ovogodišnje izdanje "Ljeta u parku – Hastahana" počet će sa radom u petak, 21. juna, večernjom svirkom u Carlsberg Beer Gardenu, natkrivenoj pivnici u kojoj će svake večeri tokom trajanja manifestacije od 21 sat nastupati muzičari sa repertoarom laganih, domaćih i stranih, pop, rock, blues i jazz standarda, dok će tokom dana u tom prostoru biti organizirani brojni drugi zabavni programi.

Tokom prvih 10 dana trajanja manifestacije u parku Hastahana – Prof. dr. Nijaz Duraković bit će postavljen i veliki luna park sa brojnim zabavnim sadržajima za najmlađe.

Pored postojećeg košarkaškog terena na Hastahani će biti postavljen i teren za odbojku na pijesku, a nakon odlaska luna parka i teren za mali fudbal sa vještačkom travom, na kojem će tokom ljeta biti organizirane i besplatne škole fudbala za djecu.

U toku je reparacija sprava u Skate parku, koji će biti u potpunosti obnovljen, prosijani su i očišćeni pješčani bazeni, a u narednim danima će biti obnovljeno i postojeće ciciban igralište.

Na Hastahani će biti postavljena i drvena kućica u kojoj će djelovati dječija igraona i gdje će za najmlađe svakog dana biti organizirani razni zanimljivi i edukativni sadržaji.

Od početka jula u parku će djelovati i Coca – Cola ljetno kino, u kojem će ljubitelji "sedme umjetnosti" četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom moći pod vedrim nebom uživati u filmskim klasicima.

Događaj "Ljeto u parku – Hastahana" organizira Konzorcij za razvoj Destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija, uz podršku brojnih partnera i sponzora.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...