Voli plažu i more
0

Australsko-brazilska ljepotica Kristina Mendonca

Klix.ba
Kristina Mendonca je bikini model i jedna od australskih zvijezda Instagrama.

Rođena je 26. jula 1997. godine u Newcastleu u Australiji, a trenutno živi u Sydneyju. Ipak, zbog posla vrlo često boravi i u Americi, tačnije u Los Angelesu.

Dosad je radila za brojne kompanije pozirajući u njihovim bikinijima, a te fotografije je objavljivala i na Instagramu, gdje je veoma popularna. Također, na Instagramu objavljuje fotografije sa svojih putovanja.

Slobodno vrijeme voli provoditi s psima Jackom i Bellom, jer oni vole plažu i sunce kao i ona.

"Uživam u australskim plažama gdje god odem, lijepo je kao u raju. Volim gledati delfine i kitove s obale, a plaža je od moje kuće udaljena svega nekoliko minuta. Zaista ne mogu biti sretnija", izjavila je Mendonca.

Priznala je da joj je Instagram pomogao da privuče poslovne ponude te da je unaprijedio njenu karijeru modela.

Ona ne želi biti ovisna o jednom mjestu, a to je naslijedila od majke koja je poslovna i uspješna žena. Iste ciljeve ima i lijepa Kristina. Želja joj je da radi na terenu te da putuje širom svijeta i pomaže ljudima.

Veoma je ekološki osviještena, a uz to je i vegeterijanka jer ne smatra da treba jesti životinjsko meso kako bi njen organizam dobio sve što je potrebno za zdravlje.

Kristina je visoka 181 cm, majka joj je Australka, a otac Brazilac. Miješanjem dvije različite kulture zgodna plavuša je dobila samo ono najbolje.