Bivša miss Albanije
91

Armina Mevlani, albanska retro princeza

Klix.ba
Armina Mevlani je fotomodel i bivša Miss Albanije iz 2009. godine, TV voditeljica, bloggerka i poduzentica. Rođena je 6. juna 1991. godine u Tirani, glavnom gradu Albanije, a trenutno živi u talijanskoj prijestolnici mode Milanu.

Armina je posjetila mnoge zemlje uključujući Ujedinjene Arapske Emirate, Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Južnu Afriku i Španiju, a jug Francuske je njena omiljena destinacija tokom ljetovanja.

Dvadesetšestogodišnja Albanka je uspješno diplomirala filozofiju, a sebe opisuje kao umjetničku dušu, sanjarku i osobu sa dobrim smislom za humor. Također, smatra da je zabavna, iskrena i vjerna te ambiciozna u poslu kojim se bavi.

Karijeru je počela kao TV voditeljica i urednica modnog magazina, a nakon toga je otvorila svoje prodavnice u kojima prodaje proizvode različitih brendova. Također, vodi i blog therebelheart.net, gdje piše o modi.

Armina ističe da tri puta sedmično praktikuje aerobik te pleše salsu i bachatu. Kada je u pitanju ishrana, ona priznaje da jede baš sve, ali se trudi da joj nezdrava hrana ne bude svakodnevnica. Mevlani je visoka 168 cm, a njena kilaža iznosi 56 kg.