magazin
2

16 slavnih žena za koje možda niste znali da su pozirale za Playboy

Klix.ba
Lindsay Lohan, januar 2012.
Playboy magazin nije namijenjen samo za Hefnerove zečice - za slavni erotski magazin pozirale su brojne holivudske zvijezde - od glumica, preko pjevačica do manekenki i TV zvijezda.

Playboy je američki erotski časopis pokrenut u Chicagu, a osnovao ga je Hugh Hefner. Vremenom se magazin razvio u korporaciju Playboy Enterprises, Inc. koja uključuje sve vrste medija. Playboy je danas jedan od najpoznatijih svjetskih brendova, a osim glavnog časopisa u SAD-u, posebna nacionalna izdanja Playboya štampaju se širom svijeta.

Najprodavanije izdanje Playboya bilo je ono iz novembra 1972. koje se prodalo u 7,161.561 primjeraka. Na naslovnici je bila manekenka Pam Rawlings, koju je slikao Rowland Scherman.

Prodaja i distribucija Playboya je zabranjena u gotovo svim islamskim državama u Aziji i Africi, poput Irana, Saudijske Arabije i Pakistana.

Neke od slavnih žena koje su pozirale za Playboy su bile Marilyn Monroe, Kim Basinger, Nancy Sinatra, Samantha Fox, Farrah Fawcett, Shannen Doherty i brojne druge.