Ima 56 godina
48

Lenny Kravitz na naslovnici magazina "Man's Health" pokazao trbušne mišiće

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Popularni pjevač Lenny Kravitz krasi novembarsko izdanje magazina Man's Health. S obzirom da je na naslovnici muškog magazina pokazao zavidne trbušne mišiće, mnogi ne mogu vjerovati da ima 56 godina, a takvo tijelo.

Pjevač je do marta održavao koncerte širom svijeta, ali je pojavom koronavirusa sve stalo. Na početku epidemije koronavirusa Kravitz je napustio svoju kuću u Parizu i uhvatio let za Bahame, misleći da će se na otoku Eleuthera gdje ima ljetnu kuću zadržati nekoliko dana, dok se stvari ne vrate "u normalu".

Međutim, on je i dalje na Bahamima sa svoja dva psa, piše Man's Health.

Nekoliko fotografija objavio je i na Facebooku, a rado otkriva i tajnu svoje mladolikosti. Tako je poznato da nakon doručka provjerava svoje usjeve i povrće. Uzgaja krastavce, bamiju, lubenice, marakuje, jabuke, šipak, kokosov orah, mango te brojne trave.

Od kasnih devedesetih, Kravitz je sarađivao s trenerom iz Miamija Doddom Romerom, kojem pripisuje zasluge u održavanju dobrog izgleda. Njegova rutina su kardio vježbe ujutro, kardio prije spavanja, utezi tokom dana i meditacija.