Svi zapjevali uglas
987

Legendarni Čola novogodišnji koncert u Sarajevu otvorio hitom "Gori vatra"

Klix.ba
Foto: Harn Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Legendarni Zdravko Čolić Čola, regionalna muzička zvijezda, svoj novogodišnji koncert u Sarajevu na Marijin Dvoru započeo je evrovizijskim hitom "Gori vatra" iz 1973. godine.

Hiljade Sarajlija i gostiju grada iz svih krajeva pozdravile su Čolu gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a svi su zapjevali uglas s njim već na prve taktove pjesme "Gori vatra". Novogodišnja zabava u glavnom gradu BiH potom je nastavljena pjesmama "Produži dalje" i "Mjerkam te mjerkam".

Najmlađi posjetioci nisu ispuštali mobitele iz ruku kako bi zabilježili Čolin izlazak na binu, dok su oni stariji s osmijehom dočekali čovjeka uz čiju muziku su odrastali. Na javni doček Nove godine na Marijin Dvoru i dalje pristiže veliki broj ljudi.

Večerašnji koncert trebao bi trajati tri sata, a s obzirom na brojne Čoline hitove, pred publikom je nezaboravna noć uz "Kristinu", "Moja draga", "Hotel Balkan", "Ti si mi u krvi", "Kao moja mati"... Hladnoća i magla ne sprječavaju ljubitelje dobre muzike da uživaju na otvorenom ispred Sarajevo City Centra.

Spektakularnom događaju kojim Sarajevo i ove godine šalje lijepu sliku u svijet dodatno će, tačno u ponoć, doprinijetni novogodišnji vatromet s krova hotela Holiday.