Muzička zvijezda
1

Legendarna Tajči pozvala Amerikance da izađu na izbore za Kongres

Klix.ba
Tajči, jedna od najvećih muzičkih zvijezda bivše Jugoslavije, duži vremenski period živi i radi u SAD-u. Nedavnom objavom na Instagramu pozvala je sve državljane SAD-a da izađu na izbore za Kongres koji će biti održani 6. novembra i da glasaju savjesno.

Za četiri dana u SAD-u bit će održani izbori za Kongres i mnogi Amerikanci se nadaju pobjedi demokratskih kandidata za koje se nadaju kako će moći utjecati na promjenu politike Donalda Trumpa.

Tajči, u prošlosti vrlo popularna pjevačica s ovih prostora i predstavnica Jugoslavije na Eurosongu 1990. godine s pjesmom "Hajde da ludujemo", putem svog Instagram profila pozvala je sve ljude koji posjeduju američko državljanstvo da izađu na izbore i da glasaju.

Kako prenose hrvatski mediji, Tatjana Camerom Tajči iskoristila je zakonsko pravo koje se nudi u SAD-u i glasala je prije samog dana izbora, pri tome pozivajući sve američke državljane da učine isto.

Tajči je također podsjetila da, otkako je u SAD-u, nikad nije propustila priliku izaći na izbore i obaviti svoju građansku dužnost, a sve Amerikance pozvala je da glasaju savjesno.

Isto tako, naglasila je kako je naturalizirana Amerikanka, imigrantica, ali da je i dalje zainteresirana za društveno stanje u SAD-u.