Forbesova lista
0

Lady Gaga je zaradila više od kraljice Madonne

Sarajevo-x.com
Lady Gaga
Lady Gaga
Polovina najbogatijih žena u svijetu šoubiznisa mlađa je od 30 godina. Prema analizi magazina "Forbes", Lady Gaga, Miley Cyrus, Taylor Swift i Beyonce su najuspješnije žene Hollywooda u protekloj godini. Zajedno su zaradile blizu 233 miliona eura.

Kontroverzna muzičarka Lady Gaga tokom protekle godine zaradila je više od Kraljice popa, Madonne. Lady Gaga je zaradila 46 miliona eura i time dospjela na četvrto mjesto "Forbesove" liste, dok je Madonna zaradila preko 43 miliona eura i to zahvaljujući turneji.

Na vrhu liste najbogatijih žena iz svijeta šoubiza i dalje je slavna Oprah Winfrey, koja je tokom prošle godine zaradila čak 236 miliona eura.

Winfrey svoje bogatstvo može zahvaliti ogromnom medijskom carstvu, koje namjerava proširiti tokom iduće godine, otvaranjem vlastite TV-kuće.

Na drugom mjestu najbogatijih žena je pjevačica Beyonce koja je zaradila 65 miliona eura, a slijedi je Britney Spears sa 47,8 miliona eura.

Jedina glumica među najbogatijim ženama je Sandra Bullock koja je tokom prošle godina zaradila 43,1 miliona eura. Iza nje se nalazi Ellen De Generes sa 40 miliona eura zarade.

Najmlađa na listi najbogatijih žena u Hollywoodu je 17-godišnja Miley Cyrus koja je u 2009. godini zaradila 35 miliona eura. Deveta na listi je Taylor Swift sa zaradom od 33,8 miliona eura, a slijedi je reality zvijezda Judge Judy koja je također zaradila 33,8 miliona eura.