Veterinar ostao šokiran
8

Labrador pojeo 109 komada kamenja

Klix.ba
Psa Barneya je njegova vlasnica Kim Woolard odvela kod veterinara kada je primijetila da se on ne osjeća baš najbolje. Veterinar je ostao šokiran kada je otkrio da pas u stomaku ima 79 komada kamenja. Vlasnica je kasnije u njegovoj kućici pronašao još 30 komada.

"Bili smo iznenađeni kada smo na snimcima vidjeli koliko se kamenja nalazi u njegovom stomaku. Nije ni čudo što se osjećao loše. Barney je uvijek bio pun energije i volio je da šeta plažom. Plaža je bila šljunkovita i nikoga nije bilo tu osim nas. Zbog toga sam ga pustila sa povodca.

Uopšte nisam primijetila da je jeo kamenje. Ponašao se sasvim normalno. Trčao je okolo i bio je veseo. Stalno je ulazio u more. Možda je tada nešto progutao. Nisam mogla ni pomisliti da je pojeo toliko kamenja. Veterinar je rekao da je dobro što smo ga odmah doveli, inače se moglo zavšiti jako loše", kazala je 52-godišnja Woolard.

Pas je kamenje pojeo na plaži u Kentu u Velikoj Britaniji, prenosi Daily Mail. Veterinar je napravio operaciju i povadio kamenje iz psa, koji se nakon toga oporavio. Međutim, psu će biti potrebna još jedna operacija zuba, jer je kamenje uzrokovalo veliku štetu.