Kultura
31

Zrinka Cvitešić: Sarajevo ima posebno mjesto u mom srcu

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prelijepa hrvatska glumica Zrinka Cvitešić, dobitnica nagrade "Srce Sarajeva" za najbolju glumicu 11. SFF-a, bila je gošća današnjeg druženja na Festivalskom trgu, u kutku kompanije L'Oreal Paris, zadužene za sjajan izgled svih na crvenom tepihu.

Tridesetpetogodišnja glumica je kazala da je počašćena što se našla u ekipi ambasadorica ovog brenda, uz Jane Fondu, Julianne Moore i druge zvijezde.

"Glumački posao je najljepši posao na svijetu, ali i najgori i najteži. Snimanja filmova su teška i naporna, potrebno je puno odricanja prije, za vrijeme i nakon snimanja i onda se desi ta neka filmska premijera i festivali gdje glumci i glumice žele zasijati, biti prekrasni, glamurozni", kazala je Cvitešić i zahvalila se L'Orealu što voli glumce, festivale i Sarajevo.

Zvijezda filma "Na putu", bh. režiserke Jasmile Žbanić, kazala je da je upravo nakon nagrade "Srce Sarajeva" došlo je do saradnje sa Jasmilom.

"Obišli smo pola svijeta, pokupili neke velike nagrade, tako da Sarajevo i ljudi u ovom gradu imaju posebno mjesto u mom srcu. Dugo nisam bila ovdje i sretna sam što sam ponovo tu. Zahvaljujem se Miri, SFF-u i svemu što su mi pružili", poručila je na kraju Cvitešić, koja je na sinoćnjem otvaranju 20. SFF-a sjajnom frizurom i haljinom privukla veliku pažnju.