Popularni humorista
159

Zoran Kesić u Domu mladih: Sarajevo, širi zaje*anciju, nekada je od tebe počinjalo

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Popularni kritičar i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić večeras je u Domu mladih u Sarajevu predstavio svoju priredbu "Kesić, priče i pesme".

Sat i po priče, pjesme i smijeha priredio je večeras publici u sarajevskom Domu mladih srbijanski komičar i voditelj TV emisije "24 minuta" Zoran Kesić.



Predstava u koju je "udrobio" bezbroj tema, od regionalnih odnosa, stranih utjecaja, predrasuda, seksa, modela ponašanja pa sve do neizostavne politike uključivala je i publiku koja je nesebično učestvovala u gegovima.



Kesić je priznao da u Sarajevo dolazi nakon niza nastupa kod dijaspore te da je koncept predstave morao prilično prilagođavati za publiku u Domu mladih. Ne štedeći srbijanske političare u svoj "zezatorski paket" upakovao je i bosanskohercegovačke, iako je predstava značajno ublažena i prilagođena širim masama u poređenju s njegovim TV emisijama.

U ovoj bh. verziji našlo se mjesta i za sevdah, a Kesić je predstavio i "svoj prijedlog himne BiH".

 Na kraju su trojica njegovih istaknutih prijatelja Fuad Kovačević, Damir Nikšić i Saša Lošić dobili "certifikate budala" i šolje njegove emisije, a on je poručio: "Sarajevo, širi zajebanciju! Nekada je od tebe počinjalo"!

“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom.

Zoran Kesić je rođen 1976. u Beogradu. Novinar, voditelj, TV autor. Radio je na televizijama Studio B, B92, Metropolis, Fox, Prva. Autor je emisija "Bg Direkt", "Viša sila", "Ozbiljne vesti", "Prekid programa", "Dezinformator", "Fajront Republika" i "24 minuta".